Ламин Ямал разкри по уникален начин новия спонсор на Барса

Голяма финландска компания стана партньор на футболния гранд

Ламин Ямал разкри по уникален начин новия спонсор на Барса | StandartNews.com

Видео с фен на каталунците разкрива партньорството с логата на финландската компания и футболния клуб точно преди първия мач в Ла Лига на 24 август  

Фризьорът на дясното крило Ламин Ямал и участник в риалитито Love Island, Саул Перегрина, подстригва младия фен в каталунска бръснарница в Барселона и така се разкриват логата върху тила му

Във видеото е представен последният модел смартфон на Human Mobile Devices, HMD Skyline, в новия цвят Blue Topaz  

Флик, Ромеу, Виктор, Олмо, Роубък... през последните месеци имаше много нови попълнения в "Барселона", а днес бе обявен нов фен на каталунците, който се присъедини към масите от привърженици. Става дума за финландския производител Human Mobile Devices (HMD) - европейски иноватор в областта на мобилните телефони.  

Във видеоклип, сниман специално за оповестяването и публикуван в социалните профили на Human Mobile Devices (HMD) и „Барселона“, се вижда как фризьорът на дясното крило Ламин Ямал, Саул Перегрина, оформя световноизвестния герб на каталунците до логото на HMD на тила на фен, за да обяви тригодишното партньорство. В същото видео присъства и смартфона HMD Skyline в цвят Blue Topaz. Завършването на сложната творба е отнело два часа.

Фризьорът на звездите, Саул Перегрина, наскоро подстрига Ламин Ямал, а видеоклипът с реакцията на възпитаника на школата La Masia в TikTok събра 7,5 милиона гледания. Този път HMD покани един от запалянковците на отбора на фризьорския стол на Саул, за да пресъздаде атрактивно произведение на бръснарското изкуство, съчетаващо логата на двете марки. 

Краткото филмче е посветено на 20-годишен фен на Барса, който в истински каталунски стил влиза в традиционния квартален бръснарски салон, за да се подстриже и да поговори за всичко, свързано с футбола. Облечен с новата фланелка на „Барселона“, той показва на бръснаря снимка, сякаш казва „това искам“, преди Саул да се захване за работа. След поредица от кадри в близък план камерата се показва в цялост готовата „творба“, на която се виждат логата на HMD и гербът на Барса, избръснати на тила на младия мъж. 

Фризьорът държи огледало, за да покаже своята работа, а младежът кима в знак на одобрение, след което двамата изваждат своите смартфони HMD Skyline и си правят селфита, за да ги споделят с приятелите си.

Първоначалният тригодишен договор, с който HMD става глобален партньор на ФК Барселона и официален партньор за мобилни телефони на отбора, има за цел да повиши осведомеността за компанията, която все още не е навършила 10 години, но вече е най-големият Европейски производител на смартфони. Тази стратегия ще се реализира главно чрез дигитална реклама на Олимпийския стадион, а след това и на Spotify Camp Nou, когато той бъде отворен отново по-късно през сезона. Партньорството между двете марки се простира отвъд футбола, тъй  като ще обхване и отборите на клубовете на Барселона по баскетбол, минифутбол, хандбал и хокей на ролери.

Коментирайки обявяването на партньорството, Ларс Силбербауер, главен маркетинг директор на Human Mobile Devices, заяви: „Когато става дума за творчество и иновации в спорта, просто не може да не се обърне внимание на ФК Барселона. Клубът винаги е подкрепял свежото мислене, красотата в спорта и таланта, а ние имаме същия начин на мислене, когато става въпрос за технологии. И точно както „Барселона" обединява хората - очевидно това е нещо повече от футболен клуб - ние целим същото. Всяко устройство, което произвеждаме, е предназначено да подобри живота на хората и да изгради свързаност. Отдавна съм фен на ФК Барселона, още откакто Михаел Лаудруп се присъедини към клуба през 1989 година. А сега имам удоволствието да обявя и подкрепата на HMD за клуба. Нямаме търпение да работим с Барса и с феновете, за да направим заедно невероятни неща.“ 

Отвъд стадионите HMD ще има значително присъствие в дигиталните платформи на клуба (които по последни данни са с общо над 468 милиона последователи) и през следващите месеци и години двете марки ще си сътрудничат по впечатляващо дигитално съдържание, за да развълнуват феновете и да поддържат високо ниво на видимост на партньорството. 

„Много сме горди, че правим нова стъпка напред в нашата търговска стратегия, приветствайки HMD като нов глобален партньор. Чувстваме ги като съмишленици по отношение на ценностите на марката, защото тяхната визия е честна, прозрачна технология, която поставя като приоритет отговорното изхвърляне на отпадъци и обръща специално внимание на благосъстоянието на бъдещите поколения. Отсега нататък HDM и Барса са две марки, които вървят ръка за ръка от настоящето, но с поглед към бъдещето“, коментира Жули Гиу, вицепрезидент на отдел „Маркетинг“ на ФК Барселона.

HMD Skyline - нова ера в дизайна на смартфони, които можете да ремонтирате у дома  

HMD е известна със своите иновативни и развлекателни устройства, фокусирани върху нуждите на потребителя: от създаването на „глупави“ телефони, които дават на хората възможност за почивка от дигиталния свят, до представянето на красиви смартфони, които могат да бъдат ремонтирани лесно у дома, включително HMD Skyline - 5G смартфон, който е звездата на разкриването на партньорството с ФК Барселона. 

HMD Skyline беше пуснат на пазара в цял свят на 18 юли в цветовете Neon Pink и Twisted Black. HMD Skyline е премиум телефон, разработен с мисъл за креативните потребители. Той има 108MP основна камера и 50MP селфи камера с жестова навигация, отлични за заснемането на впечатляващи кадри. Устройството обединява забележителна функционалност с ненадмината ремонтопригодност от ново поколение и авангарден дизайн. 

Новата синя версия (цвят Blue Topaz), която ще бъде налична и у нас по-късно тази година, идва с нов режим Detox Mode по-късно тази година, за да държи известията настрана по време на мача. Този режим ще позволи на потребителите да деактивират по свой избор някои или всички приложения за социални медии, за да се отдадат на пълноценна почивка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай