Ла Лига тръгва отново на 12 юни

Първенството в Испания ще завърши през юли

Ла Лига тръгва отново на 12 юни | StandartNews.com

Елитният футбол в Испания ще се завърне на 12 юни, съобщава AS, цитиран от Фокус. Това е датата, на която ще се изиграят първите мачове в Ла Лига след прекъсването на първенството заради пандемията от COVID-19. Kлубовете вече са информирани за решението и са го одобрили.

Почти всички отбори от Ла Лига, начело с Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид, вече подновиха тренировки, а останалите ще се започнат да се готвят от понеделник. Заниманията се провеждат при строго съблюдаване на хигиенни мерки за безопасност, като всички футболисти са с маски и ръкавици. Здравните власти в страната внимателно следят ситуацията, след като в няколко клуба се появиха нови случаи на заразени.

Идеята е оставащите 11 кръга от Ла Лига да се изиграят през юни и юли, а през август тимовете, които продължават в Шампионската лига и Лига Европа, да се концентрират върху изявите си на международната сцена. Срещите от първенството ще се играят в петъците, съботите и неделите, но ще има и няколко междинни кръга.

Прочети още на: https://www.gol.bg/footballspain/2020-05-11/strahotna-novina-yasno-e-koga-se-zavrashta-futbolat-v-ispaniya
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай