Ла Лига се завръща по MAX Sport с дербито Севиля-Бетис на 11 юни

За по-истинско изживяване испанската футболна федерация ще излъчва двубоите с добавена реалност и виртуална атмосфера

Ла Лига се завръща по MAX Sport с дербито Севиля-Бетис на 11 юни | StandartNews.com

За по-истинско изживяване испанската футболна федерация ще излъчва двубоите с добавена реалност и виртуална атмосфера

Испанското футболно първенство се завръща в ефира на MAX Sport този четвъртък с горещото андалуско дерби между Севиля и Бетис. Двубоят, с който ще се рестартира кампанията, е с начален час 23:00 ч. и ще се предава пряко по MAX Sport 4.

За да наваксат изоставането и да приключат сезона в предвидените 38 кръга, от испанската футболна федерация са сгъстили графика на отборите. Това предвижда мачове всеки ден до 18 юни включително, а след това пълни кръгове с по 10 двубоя на всеки три дни.

Основните фаворити за титлата – Барселона и Реал Мадрид, ще играят първите си двубои след рестарта на Ла Лига през уикенда. В събота от 23:00 часа каталунците ще летят до Балеарските острови, за да се изправят срещу Майорка, докато Реал Мадрид посреща Ейбар в неделя от 20:30 часа. От Кралския клуб вече обявиха, че тимът няма да играе на „Сантяго Бернабеу“ до края на сезона заради реконструкцията на стадиона и ще посреща своите гости на игрището на базата в Чамартин.

В неделя, но от 15:00 часа, е и другото голямо дерби на кръга между Атлетик Билбао и Атлетико Мадрид. Двубоите от Ла Лига ще се излъчват пряко по MAX Sport 4.

От испанската футболна федерация вече разкриха и плановете си за това как ще създадат по-реалистична атмосфера от стадионите, въпреки празните трибуни. Телевизионните зрители ще получават картина и звук с добавена реалност и виртуална фенска атмосфера. Една от централно разположените камери на стадиона „ще поставя“ виртуално домакински привърженици по трибуните. Друга нестандартна идея е, вместо тишината от секторите и подвикванията на футболисти и треньори, звукът на телевизионното предаване да бъде обогатен с виртуалните песни и скандирания на феновете, които са записани специално за компютърната игра FIFA 20.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай