Кузманов изпревари Цонга и Мъри в ранглистата

Григор завършва годината 19-и

Кузманов изпревари Цонга и Мъри в ранглистата | StandartNews.com

Димитър Кузманов бележи скок с цели 18 места в световната ранглиста по тенис при мъжете, обяви Гонг. Втората ракета на България се придвижва до рекордното в своята кариера 255-о място. Мико направи това, след като през изминалата седмица в Буенос Айрес за първи път в кариерата си достигна до полуфинал на Чалънджър турнир. По този начин той се доближава максимално до възможността през следващия сезон да участва в квалификации на турнирите от Големия шлем.

Любопитен факт е, че зад Кузманов в ранглистата остават големи имена като Анди Мъри и Жо-Вилфрид Цонга, които са съответно №260 и №259. Причината е, че през сезона те страдаха от контузии и участваха в много малко на брой турнири.

Иначе ракета №1 на България Григор остава на 19-а позиция, на която и ще завърши годината. След Финалите на АТР пък единствената промяна е свързана с шампиона Александър Зверев. Той се изкачва под №4 за сметка на Хуан Мартин дел Потро, който заради счупена капачка на коляното не участва в Лондон. Александър Лазов бележи спад с 4 позиции до №416, а същото важи и за Александър Лазаров, който е №631. В топ 1000 има още двама българи - Васко Младенов е №958 (спад с 36 места), а Габриел Гонев е №973 (прогрес с 1 място).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай