Късен гол спаси ЦСКА - София

Евандро вкара за 1:0 срещу Витоша и изведе "червените" на трето място

Късен гол спаси ЦСКА - София | StandartNews.com

ЦСКА - София победи Витоша Бистрица с 1:0 като гост с късен гол на Евандро (86).  През първата част Али Соу пропусна дузпа.

Със спечелените три точки в Бистрица ЦСКА събра 49 точки, с което изпревари Левски на третата позиция, който има 46. Втори с 49 е Локо  (Пд). Витоша е на последното място с 6 т.

В 6-ата минута Греъм Кери центрира към наказателното поле от свободен удар към Али Соу, но гамбиецът стреля неточно с глава. В 15-ата минута Иван Турицов стреля силно от дистанция, но изстрелът му не бе достатъчно силен, че да затрудни Николай Кръстев.

Пет минути по-късно Стефано Белтраме стреля от границата на наказателното поле, Кръстев се разтегна максимално и изби топката в корнер.

В 23-ата минута Радослав Гидженов посочи бялата точка, след като Запро Динев срещу Брадли Мазику. Зад топката застана Али Соу, който обаче стреля слабо и Николай Кръстев улови топката.

В 38-ата минута Кристиян Малинов получи топката с гръб към вратата, завъртя се и веднага стреля, но изстрелът му мина покрай вратата на бистричани. Две минути след това и Стефано Белтраме стреля неточно. 

В 50-ата минута Николай Кръстев със страхотна намеса отново не позволи на Соу да вкара във вратата му.

В 65-ата минута Иван Турицов намери с подаване Ахмед Ахмедов, но нападателят на "червените" стреля от малък ъгъл и не затрудни Кръстев. В 82-ата минута Кристиян Малинов се опита да подаде към Томи Юрич в наказателното поле, но пасът му не стигна до австралийския нападател. В 86-ата минута след страхотен пас от Греъм Кери Евандро разстреля с глава Николай Кръстев и зарадва феновете на ЦСКА. С попадението си бразилецът прекъсна дългата си голова суша. В първата минута на добавеното време Енрике нацели напречната греда. На 10 юни ЦСКА - София гостува на Ботев (Пд) в първи полуфинал за Купата на България.

"Сами се вкарахме в тази ситуация. Имахме голямо превъзходство, положения, случи се и този пропуск от дузпата. След това се получи малко повече нервност, съперникът пък доби самочувствие. През второто полувреме също имахме възможности. Все пак показахме търпение и смятам, че спечелихме заслужено. Най-важното е, че спечелихме трите точки. Трябваше да вкараме общо първото полувреме и щеше да ни бъде много по-лесно. Очаквахме такъв мач. Всичко зависеше от нас. Сами се вкарахме в това положение, че да треперим до края. Но това е футболът.  Вижда се, че  при Соу има голямо желание, тренира добре, бори се, но проблемът е повече психологически. Чувства натиск, че не вкарва. Трябва да му помогнем да преодолее този труден период. Не сме мислили за мача за купата с Ботев. Всеки даде максимума. Играем мач за мач", каза след мача Милош Крушчич, треньор на ЦСКА - София.

"Много неща не ни достигнаха, но в крайна сметка и късмет. Индивидуалната класа реши мача. Не искам да хваля футболистите, тъй като имаме само 6 точки, но те показаха страхотен дух, дисциплина, организираност и малко не им достигна да постигнат престижен резултат. Всеки даде каквото може и до 86-ата минута беше добре, но и при най-добрите отбори се случва. При нас се случва по-често, но го отдавам на неопитността и неувереността на играчите. Инструкциите не бяха да играем в глуха защита и само в нашата половина, но играеш и колкото съперникът ти позволи. Много ни липсваше офанзивната фаза. Не успяхме да създадем чисти положения и да вкарахе гол. Надявам се това да променим в мачовете до края на сезона", коментира Асен Букарев, треньор на Витоша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай