Крушчич: ЦСКА - "Левски" е най-доброто в българския футбол

Трябва да се концентрираме върху нашата игра, заяви треньорът на "червените"

Крушчич: ЦСКА - "Левски" е най-доброто в българския футбол | StandartNews.com

Мачовете между ЦСКА и Левски е най-доброто, което има българският футбол, заяви треньорът на "армейците" Милош Крушчич преди дербито между двата тима в първия плейофен кръг от първенството в събота.

"Червените" посрещат големия си съперник на Националния стадион "Васил Левски" утре от 16:15 часа, като Крушчич изтъкна, че тимът е напълно концентриран изцяло върху срещата с Левски, а не върху реванша с Ботев (Пловдив) за Купата на България в средата на следващата седмица. 

"Очаква ни още едно дерби, в последно време всеки мач е изключително важен и за мен няма разлика между този мач и предишните с Локомотив или за Купата с Ботев. Всеки един мач е много важен за нас. Разбира се, че мачът с Левски винаги предизвиква повече интерес, това е нормално. Мачовете между ЦСКА и Левски е най-доброто, което има българският футбол. След седмицата, в която играхме три мача за седем дни, тази седмица ни даде възможност малко да се освежим и да потренираме, но цикълът е много гъст, имаме след няколко дена мач за Купата, но идват най-важните мачове", коментира Крушчич, цитиран от БНР.

"Ние трябва да се концентрираме върху нашата игра, в последно време отборът играе стабилно. Мисля, че като отбор играем добре, контролираме всеки един мач. Така беше в последните три мача, въпреки че в последния мач допуснахме гол още от съблекалнята, но можем да съжаляваме, че не спечелихме. Не трябва много да сменяме, може в някои детайли да се съобразим с Левски, защото те смениха треньора и малко промениха системата си и играчите, които ползват. Ще се опитаме да контролираме и мача с Левски, дали ще успеем, зависи и от това дали съперникът ще ни позволи", допълни той.

Крушчич коментира и проблемите на "армейците" пред гола. "Хубаво е, че създаваме много положения и имаме много удари към противниковата врата. Срещу Ботев имахме 22 удара, малко ни липсва да бъдем още по-агресивни в последния удар. Работихме върху това в последната седмица. Трябва да използваме нашите моменти. Аз в главата си знам какъв ще е съставът за мача, но има още 24 часа и може да се случи нещо".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай