Красен Кралев: Безопасно е феновете да са в стадиона

Отрицателните проби в Хасково означават, че Григор се е заразил в Сърбия, обяви спортният министър

Красен Кралев: Безопасно е феновете да са в стадиона | StandartNews.com

"При капацитет над 40 000 души, ние допускаме на мача около 30 процента. Смятам, че е далеч по-безопасно хората да бъдат вътре в стадиона, вместо да се струпват отвън, както се случи вече", заяви спортният министър Красен Кралев по повод пускането на 12 хиляди запалянковци на финала за Купата на България тази вечер.

Той уточни, че ще има хора, които ще преброяват публиката, организацията на мача е на клубовете и стюардите, които се грижат феновете да спазват отстоянията.

„В останалите срещи се допускат по 1000 души на сектор и имайки предвид, че стадионите у нас са с капацитет под 10 хиляди, тук не се нарушават мерките“, уточни още Кралев пред Нова телевизия.

На въпрос дали няма да се получи струпване при влизане, Кралев уточни, че стадиона ще бъде отворен отрано и не би трябвало да се стигне до събиране на голяма група от хора.

„Много се коментира в кои държави се играят футболните срещи с фенове и без фенове, 15 държави са отворили стадионите. Аз лично ще отида и, ако има нарушения ще има санкции, дори може да се стигне до спиране на феновете на стадиона. Както ние уважаваме техните желания, така трябва да знаят, че трябва да се спазват препоръките и заповедите на здравните власти“, заяви Кралев и уточни, че е по-лесно някой да бъде наказан, но предпочита хората сами да се научат да живеят с този вирус и спазването на мерките.

„Сърбите обвиняват Григор, целият свят обвинява организаторите. Днес сутринта видях, че почват да обвиняват сръбското правителство, че е заблудило организаторите. Самият факт, че контактните лица на Григор от Хасково са с отрицателни проби, означава че той се е заразил в Сърбия“, заяви още Кралев по горещия казус с тенис турнира организиран от Джокович, от където тръгна истинска зараза с коронавирус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай