Кралев развърза кесията. Колко дава на клубовете?

Те ще получат 30 % увеличение на бюджета, догодина - още

Кралев развърза кесията. Колко дава на клубовете? | StandartNews.com

Спортният министър Красен Кралев развърза кесията. Клубове ще получат 30 % увеличение на бюджета, съобщи той днес при откриването на ново игрище в село Черниче. Разпределението и получаването на средствата ще започне от следващата седмица.

"Това е нещо, което не е правено от години. През тази седмица започна подписването на анекси към договорите с клубовете.Увеличение ще получи всеки български клуб, който е регистриран в министерството и е получил субсидия през тази година. Скоростта на получаване на средствата зависи от скоростта, с която федерациите ни върнат анекса, така че следващата седмица започваме разплащане", обясни Кралев.

За следващата година са предвидени и допълнително шест и половина милиона лева в бюджета на министерството, които се очаква да постъпят от спортния тотализатор. Тези пари също ще бъдат инвестирани в българските клубове, обяви министърът. Кралев очаква това да бъде в помощ на клубовете при възстановяване на финансовите щети, нанесени от пандемията през последните няколко месеца.  Той заяви, че финансирането на клубовете през предходните години е било недостатъчно и ще се наблегне в тази посока. По думите му именно в спортните клубове се работи най-много с българските деца и ако там се вдигне нивото, ще се върнат успехите ни на международната сцена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай