Кралев: Разочаровани сме от феновете

Министър Ананиев пък предупреди за затягане на мерките

Кралев: Разочаровани сме от феновете | StandartNews.com

"Имаме разочарование от поведението на част от феновете. За финала за Купата на България между ЦСКА и "Локомотив" ще се допускат до 12000 зрители, равномерно разпределени във всички сектори, през седалка и през ред. Нека всички фенове бъдат отговорни".

Това заяви министър Красен Кралев на пресконференция заедно със здравния министър Кирил Ананиев, представители на Българския футболен съюз и представители на Националния оперативен щаб.

Всеки месец до трето число ще се правят PCR тестове на всички участници в шампионата, до приключване на извънредната епидемична ситуация в страната.

По времето между двата PCR теста отговорност и гаранция за здравето на футболистите ще носят спортните лекари, те ще гарантират, че участващите в срещата са здрави.

При диагностициране на случай с коронавирус от състезател на даден отбор същият се отстранява временно от отбора, той се поставя под карантина. За останалите състезатели, треньори и длъжностни лица се провежда PCR тест – при 2 отрицателни теста в рамките на 3 дни всички продължават участието си., каза още спортният министър..

Ако стане масова практика и феновете продължават да се държат като на мача между "Левски" и ЦСКА, ще се затегнат мерките, обяви здравният министър Ананиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай