Кралев няма да се кандидатира за президент на БФС

Държавата не е безразлично към този спорт, обяви още министъра на спорта

Кралев няма да се кандидатира за президент на БФС | StandartNews.com

“Нямам никакво намерение и никакви амбиции да се кандидатирам за президент на БФС, коментира Красен Кралев, министър на младежта и спорта по време на работното си посещение днес в Русе. - Казвал съм много пъти, че към премиера Борисов имам дългосрочни ангажименти. Предстои ми още дълъг път да извървя с него, така че моето място е в спортното министерство. Имам много работа, която трябва да свърша. Има достатъчно кадърни хора във футболните среди, достатъчно кадърни мениджъри, които могат да се справят със задачите в БФС.
Ако всичко е нормално, ако протече по правилата - с нормален избор на президент на БФС и на Изпълком на новия конгрес, държавата, както каза и премиерът Борисов, ще продължи да помага на футбола, защото той е изключително важен спорт с огромно социално значение. Държавата не е безразлична към този вид спорт, като ролята й е да подпомага най-вече детско-юношеските школи.
Не искам да коментирам кризата в българския футбол в момента, тъй като тече разследване и за дейността на съдийската комисия, и за проявите на расизъм на мача България - Англия.”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай