Кралев каза кога ще има помощ за Левски

Спортният министър иска футбол у нас от 5 или 12 юни

Кралев каза кога ще има помощ за Левски | StandartNews.com

Министърът на младежтта и спорта Красен Кралев заяви, че желанието му е родното първенство да бъде подновено на 5 или 12 юни. Пред колегите от bTV той обяви, че БФС е разработило специален план за стартиране на шампионата, като той вече е бил представен на здравния министър Кирил Ананиев и Оперативния щаб.

"Предстои планът, който е разработен от БФС да бъде разгледан от Министерство на здравеопазването и Оперативния щаб, за да можем да дадем началото на груповите занимания. Вече са разрешени индивидуалните тренировки. Желанието ни е да бъде даден старт на първенството на 5 или 12 юни. Без публика, разбира се", каза Кралев.

Кралев също така разясни, че има няколко родни клуба, които са кандидатствали по програмата "60/40", която бе предвидена от правителството, за да бъдат намалени финансовите загуби за отборите в България.

"Нормално е да се търси ново решение за Спортния тотализатор. Скоро ще видите какви нови игри ще бъдат предложени. Добрите резултати са налице и се надявам догодина да има повече постъпления. Преценихме, че ни трябват нови хора с модерно виждане за развитието на този сектор.

Раздадени са по около 300 хиляди лева до момента на клубовете. Най-голям дял е раздаден на футболните клубове.

Той коментира и наболялата тема със собствеността на Левски. Според иминистъра премиерът Бойко Борисов ще помогне на "сините", но само когато това стане факт.

Премиерът нееднократно заяви, че ще помогне на Левски, както е помагал и на други футболни отбори, но при смяна на собствеността", обясни министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай