Петък,

Костадинова за отлагането на олимпиадата: Правилен шамар

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Президентът на БОК Стефка Костадинова определи отлагането с година на Олимпийските игри в Токио като „голям, но правилен шамар“. Тя говори пред медиите по време на откриването на изложбата "Спортът в София през годините" на известния спортен фотограф Иван Йочев и фондация "София - европейска столица на спорт".

„Все едно както навремето бойкотирахме Олимпиадите, четири години се готвиш и накрая се решава, че България няма да участва. Това е голям шамар за спортистите, защото наистина Олимпиадата е каймакът на спортната кариера, всеки иска да се качи, да участва. Голям шамар, но правилен шамар – за нашето здраве, на нашите семейства, целият свят гори. Мен ми липсваше социалният контакт. Иначе си опознах пътеките в гората над Панчарево“, сподели Костадинова.

А очаква ли пандемията да окаже влияние и на Игрите през 2021-а? „Дотогава ще изтече много вода, хората ще изтрезнеят, ще си повярват отново, икономиката ще се възобнови. Надявам се да има много скоро. Състезания без публика не е същото. Трябва да има стимул, ръкопляскания, да се притесниш малко. Всяка организация си води много умело спортистите, дай Боже да има повече квалификации, защото трябва да се покриват нормативи.“

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички