Костадинов обиден заради атаката към БФС

Винаги сме се ръководили от принципа "цена-качество", категоричен е Борислав Попов

Костадинов обиден заради атаката към БФС | StandartNews.com

"Да ви кажа честно направо съм дълбоко обиден на това, което се случва по медиите от доста време. Отправят се обвинения, които нямат нищо", заяви днес на специалната пресконференция в "Бояна" отговорникът за детско-юношеския футбол в БФС Емил Костадинов.Героят от "Парк де Пренс" изригна по повод обвиненията към организацията за неправометно харчене на държавни средства в разследване на бТВ..

Именно Костадинов е организатор на детските лагери, за които се твърди, че са плащани завишени цени за настаняване по хотели, част от които са свързани с хора от Изпълнителния комитет на БФС.

"Искам да обясня за тези турнири, за които аз съм пряко отговорен. Говори се, че 75 лева е било скъпо и че някъде имало за 50 лева. В тези 75 лева не влиза само спане и храна, а доста други неща, като медицинско обслужване, тренировки, извозване до игрищата и други. Една медия да хвърля върху нас такава кал, няма да стане. Ще се борим докрай. Притеснения нямам, защото знам какво съм правил", коментира Костадинов..

 

"Полицията, съвместно с колегите от футболния съюз, които са тук, подготвят документите", заяви изпълнителният директор на Съюза Борислав Попов по повод на влизането на служители на МВР в централата на БФС..

"Засега нищо страшно няма. Не е приятно това, което преживяват колегите в момента", добави той. По думите му от БФС биха съдействали, ако им е бил поискана документацията, за да не се налага полицията да идва на място.

"Считаме, че доброто име на футболния съюз е засегнато по недобронамерен начин", каза още Попов.

Костадинов и Попов говдориха за договорите за екипировка на детски турнири, програмата за развитие на юношеския футбол, която включва лагери на отборите от елитните групи, както и въпроса с възстановяването на терените на стадион "Черноморец" в Бургас, които бяха база за подготовка за Европейското първенство за юноши през 2015 година.

Попов изтъкна, че по първите две теми в БФС винаги са се ръководили от принципа "цена-качество", а целта е била децата да тренират на хубави терени, да са добре екипирани, добре нахранени и да са настанени във възможно най-добри условия.

Той каза също така, че в немалко случаи от БФС са връщали пари от отпуснатите средства от Министерството на спорта.
Попов също така съобщи по третата тема, че от УЕФА са изпратили поздравително писмо, в която хвалят БФС за организацията на Европейския шампионат за юноши през 2015 година и за създадените условия за тренировки на участващите отбори, като допълни, че не е получено нито едно оплакване от тимовете в тази посока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай