Коронавирусът спря суперрекорд на Ливърпул

Той остава в ръцете на Манчестър Юнайтед

Коронавирусът спря суперрекорд на Ливърпул | StandartNews.com

Убедителният лидер в класирането на английската Висша лига - Ливърпул, официално е сериозно ощетен от ситуацията с коронавируса. Преднината на мърсисайдци е толкова голяма, че единственият начин да не спечелят титлата е, ако сезонът не се доиграе.

Ако мачовете не бяха прекратени, почти на 100% титлата вече щеше да е и математически гарантирана за момчетата на Юрген Клоп, а това щеше да значи рекорд, защото до този момент (а явно и занапред), най-бързо гарантиралият си титлата тим във Висшата лига е Манчестър Юнайтед през сезон 2000/01.

Тогава "червените дяволи" си гарантираха и на теория златните медали на 14 април. В момента Ливърпул е водач с 82 точки, а вторият Манчестър Сити има 57 пункта. Две победи от оставащите 9 двубоя за мърсисайдци ще им осигури титлата.

Със сигурност това отдавна вече щеше да е факт, даже най-вероятно щеше да се е случило до края на месец март.

Малшанс, че това не се случи преди днешната дата, за да бъде подобрен рекорд на големия враг Манчестър Юнайтед, но все пак самата титла би била достатъчна радост за привържениците на Ливърпул.

За момента още не може да бъде ясно кога ще се поднови Висшата лига. Вероятна възможност е това да стане през месец юли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай