Коронавирус праща целия Ювентус под карантина

Играчът на Ювентус Даниеле Ругани е дал положителна проба за коронавирус

Коронавирус праща целия Ювентус под карантина | StandartNews.com

Играчът на Ювентус Даниеле Ругани е дал положителна проба за коронавирус. Това съобщиха от клуба на официалната си страница.

Той е първият играч от топ 5 първенствата на Европа, за когото е установено, че е заразен с Ковид-19.

От Ювентус обявиха още, че веднага взимат мерки, за да изолират Ругани и всички, били в контакт с него.

Италианският гранд трябва да играе с Олимпик Лион в среща-реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Мачът е насрочен за 17 март. Първият мач завърши с победа 1:0 за французите. Ситуацията с Ругани обаче може да повлияе и до втори мач дори да не се стигне.

25-годишният централен защитник е играл в едва 3 мача за Юве през настоящия сезон. За последно той беше на терена срещу СПАЛ в среща от Серия А на 22 февруари 2020 г.

Ругани беше на пейката по време на последния мач на своя тим - победата с 2:0 срещу "Интер" на 8 март. След нея той публикува в своя профил в социалните мрежи снимка от празненствата в съблекалнята.

Италия е европейската страна с най-много заразени с Ковид-19. Те са близо 12 500. Смъртните случай заради заразата в страната са 827. Това наложи правителството да вземе строги мерки. Футболните мачове в страната бяха отменени. Премиерът Джузепе Конте разпореди всички магазини, освен хранителните, също да затворят врати. В Италия не работят също барове, ресторанти, фризьорски и козметични салони. Компаниите трябва да затворят всички свои отдели, които не са от съществено значение за производството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай