Кореец надви Далаклиев в Китай

Българският състезател с шанс за топ 6

Кореец надви Далаклиев в Китай | StandartNews.com

Водещият ни състезател в олимпийското таекуонда Владимир Далаклиев не успя да преодолее корееца Лий Деахуун на турнира за Големия шлем „THE BEST OF THE BEST“, който се провежда в Китай. В четвъртфиналите в категория 68 килограма, след страхотна игра българинът отстъпи с 0:2 части и 13:6 точки пред многократния световен шампион и олимпийски медалист (срещата на Далаклиев можете да гледате в кбипа по-долу след 40-та минута). 

На кое място в надпреварата ще завърши бронзовият ни медалист от световното първенство в Муджу ще стане ясно, след приключването на всички срещи. Голяма е вероятността състезателят от Ботевград да завърши в ТОП 6 на най-добрите състезатели в света в категория 68 килограма.

Големият шлем е турнирът, който събира световния елит, където шестнайсетте най-добри в света във всяка от осемте олимпийски категории (4 при жените и 4 при мъжете) се изправят един срещу друг.

Състезателят на Пламен Трънски беше удостоен с огромната чест да получи персонална покана от Световната таекуондо техническа комисия за участие и да се бори за голямата награда за победителя в размер на 70 000 долара.

Преди няколко дни Владимир Далаклиев отново записа името си в историята на българското таекуондо, след като спечели сребърния медал на световното военно първенство в Рио де Жанейро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай