Колко милиарда загубиха големите във футбола

Англия е на първо място

Колко милиарда загубиха големите във футбола | StandartNews.com

Епидемията от коронавирус определено ще нанасе значителни щети на футбола. Консултантската фирма „KPMG“ е изчислила какви ще са те за клубовете от петте най-силни европейски първенства. Според изчисленията на експертите общият приход, който няма да попадне в хазната на шампионатите на Англия, Испания, Италия, Германия и Франция, е между 3,45 и 4 милиарда евро, това съобщава „Yahoo! News“.

Най-големи загуби ще претърпят клубовете във Висшата лига - около 1,35 милиарда евро, като 800 милиона ще са само от телевизионните права. Испанската Ла Лига ще загуби близо 600 милиона евро, Серия А - 450 милиона евро, Бундеслигата - 450 милиона евро, а във френската Лига 1 - 200 милиона евро.

Оценката за загубите е направена преди решението на УЕФА да премести Евро 2020 за догодина. Ако настоящият сезон се доиграе след май, то загубите ще бъдат смекчени. Има вариант обаче шампионатите на Италия и Испания да се доиграват чак до месец юли. Българското първенство също е сред тези които вероятно ще завършат през юни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай