Кога е най-големият бой, който сме яли в Европа

Поводът за темата е днощната загуба на ЦСКА от Рома

Кога е най-големият бой, който сме яли в Европа | StandartNews.com

ЦСКА понесе много тежък удар прри снощното си гостуване на Рома. Червените загубиха с 1:5, като нищо не предвещаваше разгрома - даже водеха с 1:0.

Има и обективни причини В състава на ЦСКА има цял отбор контузени играчи, което за възможностите на български клуб е решаващ фактор. Да не забравя още един важен момент - ЦСКА остана в с 10 души на терена през второто полувреме.

Стойчо Младенов предупреди за този проблем още преди заминаването за Рим. Освен това - колко струват бължгарските клубове и колко - един такъв като Рома например. Няма да се правят сравнения, още повече ,че Рома далеч нее и най-богатият клуб в Европа.

И все пак - кои са най-големите крушения на български тимове в евротурнирите? Далеч не е снощното.

"Рекордът" се държи от Велбъжд Кюстендил, който през 2000 г. пада с 0:8 от чешкия Сигма за Интертото, при това след победа с 2:0 в първата среща.

ЦСКА пък има и по-тежки поражения от снощното – 1:6 от унгарския Вашаш през сезон 1957/58 за КЕШ. Именно и това е най-голямото поражение в историята на "червените" в Европа.

Иначе "армейците" са падали с по 1:5 още от Ливърпул и Ювентус, както и с 2:6 от Барселона. Левски пък има три загуби с по 0:5. Еднaтa също е от каталунците, другите са от АЗ Алкмаар и Спортинг Лисабон.

И Лудогорец има срамни резултати, макар да се превърна в редовен участник в групите. Разградчани имат две тежки крушения с по 0:6, падали са и с 0:4, припомня сайтът gol.bg..

„Резултатът е фалшив, не е справедлив. Ако погледнете хубаво мача, ще видите, че това не е мач, който трябваше да свърши 5:1. Дори при 3:1 те се бориха, сражаваха се, но след като останаха с десет души, за тях беше много трудно.

Отборът им ме изненада, Стойчо е много добър треньор. Не бяха само контраатаките на ЦСКА, а цялата глобалност. Те градиха атаки с качество, Кери носи опасност, имат добри крила, имат добра цел в наказателното поле, те са добър отбор.  Това е мнението все пак на Жозе Моуриньо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай