Кобрата официално поиска мач с Анди Руис

Внесоха документи за мача за световната титла

Кобрата официално поиска мач с Анди Руис | StandartNews.com

Кубрат Пулев и щабът му официално са подали искане за мач с шампиона на Международната боксова федерация (IBF) Анди Руис. ИНформацията е съобщена от boxingscene.com.

Пулев е задължителен претендент за титлата на IBF и иска да се възползва от правото си на мач преди срещата на Руис и досегашният непобеден шампион Антъни Джошуа, който загуби всичките си пояси в двубой именно с мексиканеца. Сега българинът и хората му настояват за мач преди да бъде задействана клаузата за реванш по договора между Руис и Джошуа. Българският боксьор трябваше да се изправи срещу Антъни Джошуа на 28 октомври 2017 г. в Кардиф, но бе спрян от контузия. След това Джошуа победи с технически нокаут заместника му Карлос Такам и се би с още двама претенденти, преди да загуби колана на IBF и останалите си титли през юни от Руис, без да се изправи срещу българина.

"Чакахме търпеливо, но сега е моментът да го направим", каза промоутърът на Пулев Боб Аръм по повод битката за шампионския пояс на IBF. "Пулев и Джошуа трябваше да се бият през ноември за титлата, но Руис съсипа плановете ни. Анди е новото лице на бокса и ние уважаваме способностите му, заради което държим той да е съперникът ни. Пулев срещу Руис ще е страхотен мач", пък каза агентът на Кобрата Ивайло Гоцев.

Самият Пулев, който наскоро си върна боксовият лиценз, допълни, че е готов да се бие с мексиканеца навсякъде по света. Припомняме, че Кобрата вече беше близо до мечтата да стане шампион, но преди 5 години загуби от тогавашния номер 1 Владимир Кличко с нокаут.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай