Кобрата: Искам пак да се бия с Джошуа!

Кубрат Пулев даде общирно интервю пред Монитор

Кобрата: Искам пак да се бия с Джошуа! | StandartNews.com

Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев даде обширно интервю пред колегите от Монитор. Той коментира доста неща около боя за титлата, както и в личен план. Ето най-важното.

"Спокоен съм, стабилен, мощен и усмихнат. Приемам мача за нещо напълно нормално. Аз не съм от вчера професионален спортист. Да, наистина, голям мач беше, голямо спортно събитие. Яд ме е, разбира се, но в крайна сметка така е в големия спорт: един побеждава, друг губи.

Ще кажа само това: каквото можах в този момент спрямо всички обстоятелства, през които се наложи да преминем заедно като екип по пътя към този мач, аз го направих.

Най-близките ми хора са свикнали с емоциите около моите мачове. За тях най-важно е да съм здрав, да съм добре както физически, така и емоционално. Те са най-близко до мен и са наясно, че мен нищо не може да ме разклати и че съм бетон.

За мое огромно съжаление в България 98% от тези, които си позволяват смело да критикуват боксовите мачове, нямат понятие, те дори нямат ни най-малка представа как функционират нещата в професионалния бокс.

Оставам позитивен и се радвам на хората, които не спират да ме подкрепят, да ми изпращат силна енергия и да се гордеят, че един българин се качи на ринга в мач за световната титла по бокс в тежка категория.

Признателен съм на всеки човек, който цени труда и усилията ми и който осъзнава какво ми коства и какво значи да стигна до такъв мач.

Бяха тежки моменти, по-скоро като решения и отговорност! Но няма да коментирам състоянието си преди мача.

Бях подготвен на 50% от възможностите си. Това е положението! Но аз излязох и се бих колкото можах. Знаете моята вяра. Аз съм воин. Духът ми е несломим. Просто нямаше как да откажа за втори път мач за световната титла срещу Антъни Джошуа.

Помагал съм, винаги помагам и ще продължа да помагам на хора, които имат нужда някой да им подаде ръка и да им покаже, че не са сами на този свят в болката си и в борбата си за живот.

Естествено, проверявам всяка една благотворителна помощ, която правя, защото има много измамници, което е моралното дъно на човешкото същество.

Не се нуждая от публичност в благотворителността, защото това за мен не е благотворителност, а чист PR. На мен реклама не ми е необходима.

Много трудно се отказвам от мечтата, в която вярвам с цялото си сърце, на която съм посветил почти целия си живот и която смятам, че е постижима, въпреки че на много хора им изглежда абсолютно нереална.

Много бих искал да се кача на ринга отново срещу Антъни Джошуа! Това би ми доставило огромно удовлетворение".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай