Кобрата и Джошуа искат още време за преговори

Нужни са им 2 седмици, за да се споразумеят

Кобрата и Джошуа искат още време за преговори | StandartNews.com

Антъни Джошуа и Кубрат Пулев са отправили ново искане до Международната федерация по бокс (IBF) за удължаване на срока за преговорите между двамата за задължителната защита на титлата в тежка категория, съобщи ESPN, цитирана от БНР. Преди седмица за краен срок бе обявена датата 31 януари, но сега двете страни са поискали двуседмична отстрочка - до 14 февруари. Кобрата и Ей Джей се надяват да се разберат, за да не се стига до насрочване на търг за двубоя.

За битка между двамата се заговори веднага след победата на Джошуа (23-1, 21 нокаута) в реванша срещу Анди Руис-младши (33-2, 22КО) миналия декември в Рияд (Саудитска Арабия). Тогава британецът си отмъсти за единствената загуба в кариерата си, която изненадващо претърпя в 7-ия рунд на първия мач с Руис миналия юни в Ню Йорк.

Антъни получи правото на реванш само при условие, че победителят ще се изправи срещу Пулев (28-1, 14КО) не по-късно от 31 май 2020 г. Това беше уговорка, с която българите и неговата мениджърска агенция “Епик Спорт” в крайна сметка се съгласиха, въпреки че първоначално поискаха съдията Кевин Кастел, който отговаря за южния район на Ню Йорк, да отвори договора между Джошуа и Руис заради неправомерна клауза, която задължава да има реванш между двамата и която е в разрез с правилника на Международната боксова федерация.

Става въпрос за правило 3в на организацията, което гласи: “Нито един договор за титла не може да включва клауза или друг член, какъвто и да е, който гарантира или по какъвто и да друг начин уверява или обещава на съперниците реванш. Подобна клауза или член нарушава правата на задължителния претендент.”

Пулев придоби този статут след победата си над Хюи Фюри през октомври 2018 година. След това той постигна още два успеха - над Богдан Дину и Райдъл Букър през 2019 г. Между тези два мача Кобрата бе временно със спрени права заради своеволието си да целуне по устата американската репортерка Дженифър Равало пред камерите. Впоследствие Спортната комисия на Калифорния отмени наказанието му, след като Кубрат мина курс срещу сексуалното посегателство и насилие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай