Клубовете не искат фенове на мачовете в Бразилия

Страната е една от най-засегнатите от Covid-19

Клубовете не искат фенове на мачовете в Бразилия | StandartNews.com

Водещите футболни клубове в Бразилия гласуваха единодушно против разрешаването на феновете да се върнат на стадионите в условията на пандемия, отхвърляйки решението на Министерството на здравеопазването да разреши на територията на страната да се допуска публика до 30% от капацитета на стадионите.

Бразилската футболна конфедерация заяви, че се съгласява с желанието на клубовете, въпреки че подкрепя постепенното завръщане на феновете, след като бъдат въведени всички мерки за безопасност.

"Конфедерацията и клубовете ще се срещнат отново след две седмици, за да обсъдят въпроса още веднъж", се казва в изявление.

Всичките 20 отбора подкрепиха забраната, като Фламенго бе единственият клуб, който не изпрати представител на срещата в събота. Решението идва четири дни, след като здравното министерство на Бразилия даде зелена светлина на феновете да се върнат на стадионите.

Според предложението на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро ще бъде разрешено да присъстват около 25 000 души. Този план беше широко критикуван в Бразилия, една от най-тежко засегнатите страни от  пандемията от Covid-19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай