Хубчев чака играчи на проби в Левски

Настоявам за спортен директор, обяви спецът

Хубчев чака играчи на проби в Левски | StandartNews.com

Новият старши треньор на Левски Петър Хубчев говори пред медиите за началото на лятната подготовка на тима. "Сините" вече проведоха първото си занимание под ръководството на бившия национален селекционер. ""Благодаря за професионално задаваните въпроси и професионалното отношение на първата пресконференция. Притеснение не може да няма докато не се събере целия кадър, това е и добро и лошо, сега в лагерна обстановка в Добринище ще имаме време за индивидуални разговори с момчетата, имаме 10 и повече хора които са с националните отбори на България", бяха първите думи на Петър Хубчев.
"В Добринище в лагерна обстановка ще имаме повече време за разговори с момчетата. Имаме 10 и повече човека, които са с националните отбори. Има и няколко футболисти, с които разговаряме, но те са в различни първенства. Някои даже вчера играха", сподели Хубчев, който уточни, че става дума за атакуващи футболисти. "Осъзнавам колко е голям рискът не на всяка цена да докарваме хора. От десетина дни аз и помощник треньорите по цял ден се занимаваме с това да доведем хора, които са мотивирани да дойдат в България и Левски", добави треньорът.

"Всичко е възможно. Не повече от двама човека. В момента чакаме един човек на проби", отговори Петър Хубчев на въпрос дали ще има играчи на проби в Добринище. "Знае се политиката на клуба. Искаме да дадем шанс на колкото може повече млади, български футболисти. Позволих си да направя забележка още на първата тренировка и то на един от най-малките", разкри специалистът. "В процес на изграждане е клубът. Търсят се точните хора. Всичко иска време. Рискът е прекалено голям, но ние сме го поели", добави старши треньорът на Левски. Колкото до бюджета, треньорът заяви: "Никой няма да ви каже, че са достатъчни парите, има пари, искаме да сглобим отбор, 5-6 водещи футболисти искаме да имаме и около тях ако може да интегрираме колкото се може повече млади играчи, иска ми се да са български играчи, но може и да са чужденци. Найденов ще бъде на лагера с нас в Австрия. Отборът трябва да е добре в защита, резултатите вие ще ги коментирате като почнат мачовете. В клубен тим е по-различно, аз и тези хора, които дойдоха да работят с мен сме мотивирани да изградим отбор.

"Защитно. Да бъдем много добре защитно", пошегува се Хубчев на въпрос какъв стил на игра ще изповядва отбора. "Имаме виждания, но не се получават толкова лесно", добави треньорът. "Не става дума за характер. Гарантирам ви не Валери, а няма футболист, който да не попада в плановете ми за нещо друго, освен футболните неща. Няма такъв футболист. Това е единствената причина", кетагоричен бе Петър Хубчев за раздялата с Валери Божинов.

"Ще се опитам да направим отбор. Това е единствената причина и никаква друга. Поведението и отношението ще ни подскаже дали трябва да освободим този или онзи. Но на този етап не планираме такова нещо", заяви специалистът. "Напрежение има. Даже съм на обратното мнение - ако няма напрежение, няма да се получат нещата. Не сме готови, ако няма напрежение, аз да застана пред вас. Ако няма напрежение, не е добре за мен. Трябва да се научим да живеем с това напрежение", добави Петър Хубчев.

"Уважавам достатъчно всички клубове. Така съм възпитан и там, където съм на работа да уважавам всички и да защитавам футболистите и клуба. 2019-2020 е удобна година, има напрежение, ако няма напрежение няма да се получат нещата, ако няма напрежение няма да сме готови, трябва да се научим да живеем с това напрежение. Емоция е, но за мен в момента, в който подписах това са най-добрите футболисти и най-добрия клуб. Така ги разбирам нещата и ще опитам така да ги направя. С позволени средства, а в България много често се случва и с непозволени", коментира старши треньорът на Левски.

"Ако дойде футболист и каже, че има оферта, и иска да напусне клуба, ще бъде пуснат", заяви Петър Хубчев и добави: "Интерес имаме както в България, така и в чужбина." "Настоявам за спортен директор. Смятам, че чисто футболното звени в един клуб има нужда от мениджърско и скаутско звено. Чисто футболно, трябват такива хора. Но имена не мога да кажа. Ако се появят точните хора нека бъдат назначени, закъснели сме в това нещо. С всичките неща, да бъде наблюдават няколко пъти играча, да е обсъждано", сподели Хубчев. "Единият от помощник-треньорите следи 19-годишните, а другият 17-годишните и са в непрекъснат контакт помежду си. Ще се направят сериозни неща тук. ДЮШ ми е слабост, където и да съм бил, първият тим е важен, но и ДЮШ е страшно важна". 

В Австрия тимът ще изиграе 4 контроли. "В Добринище няма да има контрола, след лагера в Австрия евентуално може да направим една, но това ще го решим допълнително", каза още треньорът на "сините".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай