Хебър отново спечели Купата на България

Волейболистите от Пазарджик надиграха шампионите от Нефтохимик с 3:0 в Бургас

Хебър отново спечели Купата на България | StandartNews.com

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) защитиха трофея си от турнира за Купата на България. На финала в Бургас те победиха шампиона Нефтохимик с 3:0 (25:19, 25:23, 27:25). Срещата беше повторение на миналогодишния финал, в който като домакин тимът от Пазарджик спечели с 3:2. Волейболистите на Хебър не срещнаха съпротива в първия гейм, в който само в началото Нефтохимик поведе с 4:1. Последва спад в играта на домакините и те логично отстъпиха в края. Втората част де много равностойна, като при 21:21 треньорът на бургазлии Николай Желязков поиска видео повторение по време игра, но не се оказа прав. Последваха силни минути за Хебър и 25:23. И третата част бе изключително равностойна, като Нефтохимик дори поведе с 22:20 т. След това пазарджиклии стигнаха до 24:23 и в крайна сметка показаха повече устойчивост и стигнаха до 27:25 т.

Разпределителят на Хебър Георги Братоев получи зелен картон за феърплей във втората част, а след срещата заяви: „Безкрайно сме доволни. Победихме в тяхната зала. Аз играх слабо, но бихме. Обичам да играя слабо и да бием. За нас е важен резултатът. 

Николай Желязков коментира: „Съжалявам, че загубихме, волейболистите на Хебър биха страхотен сервис. Те грешаха малко и началните им удари влизаха със страшна сила. Ние не можахме да се противопоставим. Те с това доминираха. Едно е да играеш цял гейм на идеално посрещане, а съвсем друго е да е като днес. Не мисля, че нещо направихме грешно“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай