Хамилтън иска нов договор с Мерцедес

Нямам намерение да сменям отбора, обяви световният шампион във Формула 1

Хамилтън иска нов договор с Мерцедес | StandartNews.com

Актуалният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън категорично отрече слуховете, че смята да напусне Мерецедес след края на настоящия сезон, чийто календар бе съсипан от пандемията от коронавируса. 

Договорът на британеца с Мерцедес изтича в края на 2020 година и в пресата често се появява информация, че той ще се състезава за друг отбор от следващия сезон.

Хамилтън обаче реши да сложи край на тези спекулации със съобщение в социалните мрежи. "Няма никаква мечта за нов отбор. Аз съм в моя мечтан отбор. Нямам никакво намерение да сменям отбора. В момента съм с хора, които се грижат за мен от първия ден. Мерцедес е най-добрият отбор във Формула 1", написа 35-годишният Хамилтън в Инстаграм.

Най-често името на доминатора в последните няколко години бе свързвано с тима на Ферари, тъй като договорът на водещия пилот на италианския отбор Себастиан Фетел също изтича в края на този сезон. Наскоро обаче Фетел също заяви, че няма намерение да сменя отбора, а другият пилот на Ферари Шарл Льоклер е обвързан с контракт до 2024 година.

Все още обаче Хамилтън и Фетел са с изтичащи в края на годината договори, а същото се отнася за още няколко от водещите пилоти във Формула 1 - Валтери Ботас (Мерцедес), Даниел Рикардо (Рено), Карлос Сайнц-младши и Ландо Норис (Макларън). 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай