Катрин Тасева с 5 медала от онлайн турнира

Българката с един сребърен и 4 бронзови отличия

Катрин Тасева с 5 медала от онлайн турнира | StandartNews.com

Катрин Тасева спечели вчера един сребърен и четири бронзови отличия в онлайн надпревара, организирана от руската федерация по художествена гимнастика.

"За първи път участваме в онлайн турнир. Въпреки нетипичният начин на провеждане, се опитахме да създадем една състезателна атмосфера, която максимално да се доближи до истинско съревнование. Искаше ми се да вземем участие с всички момичета от националния отбор, но поради ограниченията, които са в сила в страната ни, гимнастичките под 18 години не успяха да се подготвят, а Боряна Калейн се разболя. Тази година ни се наложи да спираме подготовката няколко пъти и в момента ни се налага да наваксваме много. Момичетата имат огромна нужда от състезания и затова всяка една подобна възможност е в плюс за нашата подготовка", каза Маркова във видео интервю за фейсбук страницата на БФХГ.

Тасева стана трета в многобоя, взе сребро на финала на бухалки и бронзови отличие на обръч, топка и лента.
"Радвам се, че имах възможност да взема участие в този онлайн турнир. Представих се малко по-добре от европейското първенство в Киев. Моята подготовка беше десети пъти възпрепятствана. Явно изкарах този вирус доста тежко, но не сме знаели, че това е КОВИД-19, тъй като всички тестове и изследвания бяха отрицателни. Но се оказа всъщност, че имам антитела и то доста. Смятам, че за тези два месеца, в които не спряхме работата си започнах да се представям все по-добре. Ще се радвам да има още такива изяви и състезания. Разбира се, има още много върху какво да се работи, тъй като гимнастиката стана много сложна. Всеки гледа да натрупа съчетанията си с много трудности, за да получи максимално висока оценка. Ние също. Тези оценки, които получих аз от 25 и 26 точки са само загатване за пълния потенцал на едно мое съчетание. Имаше елементи, които пропуснах, допуснах и грешки, но като цяло направих по-добро представяне от европейското първенство и се надявам да продължим така да работим", каза Тасева след състезанието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай