Кърджали стана най-голямата офроуд арена у нас

Кърджали стана най-голямата офроуд арена у нас | StandartNews.com

Кърджали. Тази сутрин бе даден стартът на финалните гонки от всички категории в офроуд състезание „Кърджали 4х4 офроуд празник". Надпреварата се провежда на затвореното трасе край въжения мост до Водното огледало. Стотици любители на високите скорости бяха дошли да наблюдават състезанието с мотори, ATV-та и джипове. Сред участниците бе и кърджалиецът Николай Мартинов – Сървайвъра, който заяви, че ще се състезава за родния си град и за своите фенове. Кметът Хасан Азис бе обещал също да участва, но служебни ангажименти му попречиха да направи това.

Близо 150 състезатели от България, Гърция, Турция, Македония и Сърбия се включиха в най-голямото за годината офроуд състезание в България от 4-6 април.Трите категории за ATV/MOTO, рали-рейд и трофи са първи кръгове на националните шампионати на България.Трасето е с обща дължина 1000 км, като най-дълго е рали-рейд трасето – 400 км.
„Продължава традицията Кърджали да бъде част от офроуда в страната. Градът край Арда вече се превръща в най-голямата и масова арена на този вид спорт у нас", каза на откриването Тодор Христов, известният пилот от рали "Дакар", главен организатор на състезанието и председател на Клуб по офроуд Троян. Той връчи почетен знак на община Кърджали за най –добър домакин, за подкрепата на офроуд спорта и отличните условия за провеждане на състезанието.

Участниците бяха приветствани от зам.-кметовете на Кърджали Елисавета Кехайова и Иван Велев, които пожелаха на многобройните фенове да се насладят на адреналина, който създават състезателите от петте балкански страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай