Каратистка ще бяга щафета 4 х 100 м

Ивет Горанова ще мери сили с топ атлетите на националния шампионат през уикенда в София

Каратистка ще бяга щафета 4 х 100 м | StandartNews.com

Най-добрата ни състезателка по олимпийско карате Ивет Горанова ще участва на държавното първенство по лека атлетика за мъже и жени, което ще се проведе на 8 и 9 август на националния стадион "Васил Левски". Европейската медалистка  ще участва в щафетата 4 по 100 метра за жени с отбора на СКЛА Феникс 2004 (Плевен).

Ето какво сподели за този "експеримент" специално за БНР Ивет Горанова: „Допирните точки между каратето и леката атлетика….-доста труден въпрос. Нямат много общи неща. Леката атлетика е основа на всички спортове. В леката атлетика трябва да имаш добра физическа подготовка , които са нужни за всеки един спорт. От три години работя със Светослав Топузов. Той е първия треньор на Тереза Маринова. Започнах да работя с него с идеята за по-добра функционална подготовка. За тези три години доста съм подобрила физически. Общото може би е и това, че влагаш едни и същи качества. Трябва да си упорит и да си постоянен и в двата спорта“. 

От националите по лека атлетика в шампионата на 8-9 август ще участват: Тихомир Иванов (скок на височина), Митко Ценов (3000 м с преп, 5000 м и 400 м с преп), Йоло Николов (3000 м с преп. и 5000 м), Момчил Караилиев и Георги Цонов (троен скок), Инна Ефтимова (100 м и 200 м), Милица Мирчева (1500 м и 5000 м), Валентин Андреев (чук). 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай