Каратисти от Кърджали с медали от турнир в Австрия

Турнираът бе посветен на 150-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между Австрия и Япония

Каратисти от Кърджали с медали от турнир в Австрия | StandartNews.com

Каратистите от Кърджали завоюваха седем златни медала в австрийския град Санкт Пьолтен. Възпитаниците на сенсей Пенчо Стоянов завоюваха общо 16 медала /4 златни, 3 сребърни и 9 бронзови/ в индивидуалните дисциплини "ката" и "кумите" и още 5 /3 златни, 1 сребърен и 1 бронзов/ в отборната микс-надпревара. Така те влязоха в челната тройка в ожесточена конкуренция с над 200 представители на 23 клуба от 9 държави.
         
Спортистите от кърджалийския клуб „Арес“ развяха българския трибагреник. Те бяха  единствените състезатели от България. В турнира, посветен на 150-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между Австрия и Япония, участваха каратисти от Австрия, Германия, Унгария, Полша, Италия, Румъния, Уелс и Япония.

Каратистите от Кърджали получиха множество покани за международни изяви от домакините. Всички участници получиха за спомен „трофеи“ от оризова хартия с ръчно изписани имена на най–прочутите японски борци в сумото, което се приема за родоначалник на бойните изкуства и специални адмирации от сенсей Нукина Нобуюки, 6-ти дан, многократен шампион на Япония и инструктор на клуба-победител от Румъния. Момчетата и момичетата от Кърджали посетиха две от знаковите забележителности на Виена - двореца Шонбрун на династията на Хабсбургите и увеселителния парк Пратер.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай