Капан за охранителя, снимал Шумахер в будна кома

Ицнудването е било за огромна сума

Капан за охранителя, снимал Шумахер в будна кома | StandartNews.com

Информационният вакуум около състоянието на Михаел Шумахер бе на косъм от взривяване, но полиция и прокуратура в Германия успяха да осуетят в последния момент изтичането на секретни снимки.

По информация на ДПА властите са повдигнали овбинения срещу трима мъже в изнудване на семейството на 7-кратния световен шампион във Формула 1.

Начело на групата е бивш човек от охраната на семейното имение. Той е успял да се промъкне незабелязано до стаята с намиращия се в будна кома пилот и да направи няколко снимки.

Останалите двама с повдигнати обвинения са негови помощници, които след това са влезли в контакт със семейството на Шумахер.

Те са изисквали да им се заплатят 15 милиона евро, като са заплашили в противен случай да пуснат кадрите в публичното пространство.

Подаден е сигнал в полицията, която успява да стигне до групата навреме. При ареста са иззети голям брой други евентуални доказателства като твърди дискове, USB памет и мобилни телефони.

Шумахер беше тежко ранен при инцидент по време на каране на ски в края на 2013-а и оттогава не се е появявал публично. Близките му пазят в дълбока тайна неговото здравословно състояние, а информацията е съвсем оскъдна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай