Кандидат за кмет на Лондон иска олимпиадата от Токио

Ако емидемията от коронавирус не бъде преодоляна ние сме готови да вземем игрите, заяви Шон Бейли

Кандидат за кмет на Лондон иска олимпиадата от Токио | StandartNews.com

Лондон е готов за домакинство на Олимпийските игри през 2020 година, ако епидемията от коронавирус не бъде преодоляна, заяви кандидатът за кмет на консерваторите Шон Бейли, съобщи БНР.
Вирусът, който отне повече от 2 хиляди човешки живота в Китай, зарази 74 хиляди души по целия свят и оказа огромно влияние върху спортния календар в цяла Азия.
Организаторите на Игрите в Токио вече правят значителни стъпки в битката с коронавируса, работейки съвместно с държавните здравни служби и Международната здравна организация. В Япония обаче също има стотици заразени, а към момента и два смъртни случая, регистрирани на поставения под карантина край Йокохама круизен кораб  "Диамантената принцеса".
Лондон бе домакин на Игрите през 2012-а и Бейли счита, че британската столица е добре подготвена за пожарен вариант.
"Имаме инфраструктура и опит. Светът може и да се нуждае от нас заради епидемията от коронавирус. Лондон е добре подготвен, ако се наложи да приеме олимпийските игри през 2020-а", написа той в Туитър.
Организационният комитет на Токио 2020 не отговори на предложението на британския политик, но увери чрез мейл към обществото, че прави всичко възможно в битката с коронавируса.
"Токио 2020 продължава съдействието си с всички важни организации, които следят внимателно епидемията от инфекциозната болест. Ще прегледаме всички възможни варианти за противодействие", гласи позицията на организаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай