Камен Златков спечели слалома за купа "Пирин"

Симона Скробанса е шампионка на България до 21 г

Камен Златков спечели слалома за купа "Пирин" | StandartNews.com

Националът в алпийските ски Камен Златков спечели днешния слалом за купа "Пирин" проведен в Банско, който е валиден и за държавното първенство за юноши и девойки (до 18 и до 21 г). Перфектната организация на състезанието бе от "Юлен" АД, като решаваща роля трасето на писта "Томба" да издържи бе отличната подготовка на пистата за Световната купа през февруари под ръководството на Виктор Гичев.

Златков завърши с общо време от двата манша от 1:32,82 мин. На 2,75 сек зад него е Марко Сльевич (Босна и Херцеговина), а трети на 3,45 сек е Тиери Синесбергер (Швейц). Калин Златков ("Юлен") е шести, но става шампион на България до 21 г. Георги Ергин ("Юлен") е 10-и и печели титлата до 18 г. При жените първа е София Рали (Гър), а Симона Скробанска е втора, като печели титлата от държавното първенство до 18 г. Всички резултати са на сайта www.bfski.com.

Утре отново на писта "Томба" ще се проведе и гигантския слалом за купа "Пирин" и валиден за държавно първенство за юноши и девойки до 18 и 21 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай