Извадиха Стърлинг от тима на Англия

Футболната асоциация наказва звездата на Ман.Сити за скандала му с Джо Гомес

Извадиха Стърлинг от тима на Англия | StandartNews.com

Футболната асоциация на Англия остави Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити извън състава за европейската квалификация срещу Черна гора в четвъртък. Той се замеси в скандал с Джо Гомес от Ливърпул на тренировка на националния тим, като така двамата продължиха конфликта си от последните минути на мача между Ливърпул и Манчестър Сити във Висшата лига в неделя, завършил 3:1. В официалното съобщение на асоциацията се казва, че Стърлинг ще бъде с отбора, но няма да играе срещу черногорците на Уембли, а името на Гомес не се споменава.

Англичаните се нуждаят от една точка в двата мача срещу Черна гора и Косово в неделя, за да си осигурят класирането за европейското по футбол догодина.

„Взехме решението да не разчитаме на Рахийм в четвъртък – коментира селекционерът Гарет Саутгейт. - Едно от най-големите предизвикателства пред нас бе да изолираме клубните съперничества, когато футболистите дойдат в националния отбор и го постигнахме. За съжаление в този случай емоциите от мача в неделя явно още бушуват. Мисля, че постъпихме правилно. Стигнахме до това решение със съгласието на целия отбор. Сега важното е да подкрепим играчите и да се фокусираме върху самия мач.“ 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай