Изненада - Атлетико удари Ливърпул в Мадрид

Борусия Дортмунд също взе минимална преднина над ПСЖ

Изненада - Атлетико удари Ливърпул в Мадрид | StandartNews.com

Агтлетико Мадрид напомни на всички, че е хитър отбор. Грозно играещият според всички любители на футбола тим на Диего Симеоне успя да спечели с 1:0 първия мач от 1/8 финалите в Шампионска лита срещу европейския и световен клубен шампион Ливърпул. Здрава защита и ефективност се оказаха отново златно оръжие за този отбор.

Гостите определено не изиграха добър мач и регирстрираха една от много малкото си загуби през този сезон.

В четвъртата минута "дюшекчиите" изпълниха корнер, получи се разбъркване, топката се удари в крака на Фабиньо и стигна по земя до Саул, който беше фронтално срещу вратата на два метра от голлинията и спокойно реализира за 1:0.

В 20-ата момчетата на Диего Симеоне създадоха много добра възможност. Топката беше центрирана отляво, тупна коварно и Андрю Робъртсън в последния миг успя да я избие пред погледа на Мората. В 26-ата Вирджил ван Дайк сгреши грубо и подари брилянтна възможност за Мората.

Испанският нападател финтира Фабиньо, но след това ударът му беше блокиран. По-малко от минута по-късно Ян Облак подари топката на Мохамед Салах, който обаче не се ориентира и подаде към Фирмино, който беше в явна засада.

На почивката Клоп извади Мане и пусна Дивок Ориги. Симеоне пък направи защитна смяна - заложи на Маркос Йоренте за сметка на Льомар.

Мощен натиск на Ливърпул в началото на второто полувреме. Хитреците на Диего Симеоне обаче продължаваха да се бранят добре, окопани в своята половина. Това, което умеят най-добре.

Ливърпул до този момент не успяваше да направи нещо сериозно в завършващата част от атаката, въпреки надмощието си, с изключение на един опасен удар с глава на Салах..

В 72-та минута добра комбинация на гостите завърши с неточен удар на Хендерсън. След тжова Юрген Клоп извади и Мохамед Салах. Въпреки натиска си, Ливърпул не успя да направи нищо до края на мача и така развръзката остава за реванша. 

В другия мач от тази вечер Борусия Дормунд успя да спечели с 2:1 срещу Пари Сен Жермен и също завърза интрига в тази двойка.

Чудото Хааланд откри в 69-та минута, Неймар изравни в 75-та. Домяакините успяха да стигнат до победата с гол отново на Хааланд две минути по-късно.  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай