Сряда,

Избират президент на БФС на 11 декември

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Кнгресът на Българският футболен съюз ще се проведе на 11 декември, петък, тази година. Това бе решено на днешното заседание на Изпълкома на Българския футболен съюз. До две седмици преди конкретната дата трябва да постъпят и кандидатурите за президент на родната футболна централа.

На днешния Изпълком на БФС бяха разгледани и предложенията за промяна на формата на родната efbet Лига. След обсъждане на всички алтернативи Изпълнителният комитет прие през сезон 2020/2021 efbet Лига да запази състава си от 14 отбора. Направени са промени обаче относно броя на мачовете, които отборите ще изиграят. 

"Редовният дял от първенството се провежда по съществуващия до момента начин - всеки срещу всеки на разменено гостуване. След това отборите се разделят на две, като тези, попаднали в първата шестица, играят по една среща всеки срещу всеки."

"Втората осмица отново се разделя на две групи от по 4 отбора, като едната играе за седмо място и възможност за участие в плейоф за Лига Европа, а във втората отборите се борят да не изпаднат.  Мачовете в двете четворки ще са по два - на разменено гостуване."

"Класиралите се на последните 2 места изпадат директно", обяви пресаташето на футболната ни централа - Христо Запрянов.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички