Ивет Лалова радостна, че се прибрала в България

Атлетката е оптимист за представянето си на олимпиадата в Токио 2021

Ивет Лалова радостна, че се прибрала в България | StandartNews.com

Най-успешната ни спринтьорка Ивет Лалова-Колио разказа за "Неделята на Нова", за това как е преминала през извънредното положение, какво е мислилила и как е тренирала.

„Усещането е прекрасно да се обратно на пистата. Харесвам стадиона на НСА. Има прекрасна гледка към Витоша. Тук се чувствам като у дома си, коментира Ивет от стадиона на спортната академия, където сега тренира.

Тя се върна в София от лагер в Тенерифе, през март.

„Изкарах карантина, но с една бягаща пътечка се адаптирах към ситуацията, спомня си Лалова. - Сега се опитвам да наваксвам. С многа работа свалих до минимум загубата от оптималните тренировки. Тази пандемия аз я приех, като поредното предизвикателство, през което трябва да премина. Усетих едно обединение на хората в целия свят. Всички бяхме поставени при еднакви условия. Сега е важно да си вдъхнем сили, за да продължим напред“, категорична е атлетката.

„В Италия вървят малко по-назад. Ние от разстояние не може да усетим атмосферата там. Хората обаче са уплашени. Тази масова психоза уплаши много хора там. Радвам, се че избрахме със Симоне да бъдем в България по време на тази пандемия. Надявам се до няколко седмици да се върнем в Италия. Не ми се кара втора карантина. Дано въведат бързи тестове и да може да докажем, че сме здрави и да се върнем в нашия дом в Риети“, вярва Ивет.

Отнонсо отлагането на олимпиадата за 2021 Лалова е отпимистично настроева

„Опитвам се и към това решение за отлагане на олимпиадата да подходя философски. Това е решение, което трябва да предпази много хора. Много ни е трудно да си представим какво е олимпийско село и колко хора има там. Отлагането ми дава огромна мотивация. За тази година ще имам време за още по-добра подготовка. Догодина ще видим още по-силни резултата, защото ще има глад за още по-силни резултати на олимпиадата. Сега се старая да бъда най-добрата версия на себе си по време на игрите в Токио 2021. Това което не съм успяла да направи, ще го направя догодина“, коментира Лалова.

Атлетката се готви за добри резултати през сезона

„Този проекто-календар на световната атлетика за това лято е доста оптимистичен. Надявам се за престоящите състезание през лятото да бъда в оптимална форма, защото не искам да губя тези месеци в които се подготвях“. Лалова е категорична, че за тези 20 години на пистата се е научила да обожава това, което прави.

„Когато срещнах бъдещия си съпгуг Симоне и започнах да тренирам в неговата група видях една различна атмосфера. Имаше веселба, но и страхотни резултати“, завършва топ атлетката ни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай