Ивет Лалова получи пети приз за "Атлет на годината"

Министър Кралев и партньорите на БФЛА - А1 и Fibank наградиха най-добрите през 2019-а

Ивет Лалова получи пети приз за "Атлет на годината" | StandartNews.com

Ивет Лалова-Колио получи днес петата си статуетка за Атлет на България. Тя беше избрана за №1 за 2019 г. в традиционната анкета на списание “Атлетика“. Церемонията събра в хотел "Метрополитен" много спортни журналисти, атлети, деятели, както и президента на БФЛА и АБАФ, и член на Съвета на Световната атлетика и първи вице на европейската Добромир Карамаринов, Красен Кралев, министър на Младежта и спорта. Специални гости от страна на парнтьорите на БФЛА бяха Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации" на водещия български телеком А1 и Илона Станева, директор "Маркетинг и реклама" на най-голямата българска банка - Fibank.

Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов поздрави всички за успешната година в която имаме еврошампион в зала в лицето на Радослава Мавродиева (гюле), световен студентски шампион в скока на височина - Тихомир Иванов и двукратна балканска шампионка и седма в света на 200 м Ивет Лалова-Колио. Ивет покри и две квоти за предстоящата олимпиада в Токио 2020. За нея това ще е петата олимпиада. Мирела Демирева също стана финалистка в скока на височина на шампионата на планетата в Доха. Карамаринов благодари специално на министър Кралев за подкрепата, която държвата оказва на олимпийски спорт №1. Той отдаде значимото и на партньорите на БФЛА, които за поредна година помагат да водещия български спорт. Успешното провеждане на Балканиадата в Правец също бе сред акцентите в изказването на Карамаринов по време на церемонията.

„Годината беше нормална. Имахме радости, имахме и моменти, в които ни се искаше да бъде по-добре, коментира президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. – Когато имаш европейска шампионка, млади таланти, когато имаш имена като Мирела Демирева, Габриела Петърова, Тихомир Иванов, и когато имаш Ивет Лалова, е успех. Ивет е феновмен заради много неща – с резултат, времето, през което бяга, феномен от медицинска гледна точка и ние сме горди, че имаме Ивет, каза в словото си президентът на БФЛА.

Карамаринов награди министър Кралев от името на Балканската атлетика за приноса в развитието и популяризинето на спорта в региона.

“Ако нямаш добра атлетика, няма и спорт. Имаме таланти, имаме и легенди. Талантите се учат от легендите. Легендите ни държат винаги едно високо ниво. Излишно е да казвам колко е значима Ивет за световната атлетика, не само за българската. Не, че в България не я обичат, не че в България стотици млади хора и деца не искат да й подражават. Но когато видиш, че на едно Световно първенство по време на официалния обяд с представители на всички атлетически федерации, тя беше единственият действащ атлет, който беше поканен на този обяд и единственият човек, който сър Коу поздрави и се обърна официално към него от всички присъстващи, няма как да не се гордеем, че имаме такъв сънародник и толкова значима фигура в световната атлетика”, каза при награждаването министър Кралев. Ивет Лалова беше избирана за номер едно у нас и през 2004, 2005, 2008 и 2012 г. В своето изказване след като получи наградата Лалова благодари на министър Красен Кралев за помощта, която ММС оказва на целия български спорт. “Много често ми се случва да се гордея, когато излизам в чужбина и казвам какви зали и какви писти имаме, и какво се прави за целия наш спорт в България”, каза пред присъстващите Ивет Лалова.

Водещата ни атлетка бе наградена и от А1. Тя получи атрактивната си награда лично от Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации" на А1.

"Ивет е уникален атлет и човек. Освен публичния образ, които всички вие и ние виждаме искам да разкрия, че Ивет е участвала в разговори и срещи с наши колеги от А1. Всички бяха впечатлети от нея. Няма как да си толкова добър в спорта ако не си изключително дисциплиниран и отговорен. Изминалата 2019-а бе страхотна за атлетиката. Благодаря, че А1 е част от леката атлетика в България. Честито Ивет и продължавай да ни радваш", заяви при награждаването Илияна Захариева. 

Лалова бе наградена от Илона Станева от Fibank.

"Имаме страхотна година за атлетиката. Честито на Ивет и за нейните страхотни постижения. Мисля, че няма българин, които да не е гледал световното в Доха и да е преживявал всичко, което се случваше там и най-вече изявите на Ивет. За мен е чест от името на Първа инвестиционна банка да подкрепя за поредна година българския спорт и в частност леката атлетика. Знаете Fibank е банката която подкрепя спорта. Чудесно е да знаем, че има приемственост. Пожелавам на младите атлети да продължават все така целеустремено. Желая ви още по-големи успехи през 2020 година. Най-вече бъдете здраве и ни накарайте отново да се гордеем с вас", заяви Илона Станева при награждаването на Ивет.

Шампионът в хвърлянето на чук от Европейския младежки олимпийски форум Валентин Андреев беше награден и с приза за “Изгряваща звезда” на годината на церемонията. Балчиклията връчи и специален часовник от името на своя клуб СКЛА Черно море - 2005 - Балчик на президента на Българска федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.

Победителите в във веригата "А1 Атлетика за младежи" за 2019 г. Боян Хаджитодоров и Яна Стоева също бяха отличени.

Андреев, Хаджитодоров и Стоева получиха последен модел смарт устройства от А1, като честа да им ги връчи имаше Илияна Захариева.

Младите таланти бяха зарадвани с награди и от Fibank, чрез Илона Станева. Тя награди и Добромир Карамаринов за приноса му за развитието на българската алтетика. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай