Историческо! Ливърпул би Арсенал с 5:4 след дузпи и 10 гола (ВИДЕО)

Великият мач бе от четвъртия кръг в Карабао Къп в Англия

Историческо! Ливърпул би Арсенал с 5:4 след дузпи и 10 гола (ВИДЕО) | StandartNews.com

Шоу! Това си спретнаха Ливърпул и Арсенал в четвъртия кръг от "Карабао Къп" в Англия. "Червените" спечелиха с 5:4 след дузпи на "Анфийлд" в голов трилър, а двата отбора завършиха 5:5 в редовното време.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК

"Топчиите" вкараха първи в мача, но в собствената си врата. Шкодран Мустафи си отбеляза автогол в 6-ата минута след прострелен пас на Алекс Окс-Лейд Чембърлейн. В 19-ата минута обаче Йозил подаде към Мейтланд-Найл, който стреля. Вратарят на домакините Келер изби, но Лукас Торейра бе на точното място за 1:1. Лондончани обърнаха резултата само 7 минути по-късно. Тогава Мартинели реализира след нов хубав пробив на Мейтланд-Найл и негово центриране, което доведе до хаос в защитата на Ливърпул. Младият нападател на Арсенал вкара втория си гол в двубоя в 36-ата минута. Той получи топката на чиста позиция от Сака и хладнокръвно реализира. Преди почивката обаче Ливърпул се върна в двубоя. Мартинели фаулира Елиът в наказателното поле и реферът отсъди дузпи. Капитанът на Ливърпул Джеймс Милнър реализира хладнокръвно за 2:3.

След почивката Арсенал шоуто продължи. Милнър върна несигурно топката към вратаря си Келер, Мейтланд-Найлс я открадна. Крилото на Арсенал обаче я бутна малко по-дълго от необходимото. Месут Йозил обаче спря кълбото малко преди то да излезе в аут и Найлс вкара лесен гол за 4:2 в полза на "топчиите". Ливърпул обаче не се предаде. Бившият халф на Арсенал Алекс Окслейд-Чембърлейн реализира невероятен гол от воле. В 58-ата минута той изпревари играч на "топчиите" и с безпощаден удар матира вратаря на гостите. Резултатът стана и 4:4 само четири минути по-късно. Дивок Ориги се възползва от пас на Джоус, обърна се и изравни резултата.

Арсенал обаче отново излезе напред в резултата. Това стана в 70-ата минута. Матео Гендузи даде отличен пас на Джо Уилок, който напред уверено с топката и от над 25 метра изстреля снаряд, в сглобката на вратаря Келер, който бе безпомощен. Но това не бе всичко! Дивок Ориги изравни с акробатичен удар в третата минута от добавеното време след центриране на Уилямс.

Така се стигна и до дузпи. При тях за Ливърпул вкараха Милнър, Лалана, Брюстър, Ориги и Джоунс. При наказателните удари точни за Арсенал бяха Белерин, Гендузи, Мартинели и Мейтланд-Найлс. Грешник за "топчиите" бе Дани Себайос. Двата отбора надмината мача помежду им през 2007 година. Тогава Арсенал печели в трилър с девет гола на "Анфийлд" с резултата 6:3.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай