Истинският футбол се завръща днес

Бундеслигата рестартира след пауза от 2 месеца

Истинският футбол се завръща днес | StandartNews.com

Истинският футбол в Европа се завръща от днес. Едно от най-силните първенства - Бундеслигата рестартира първа. Евроспорт 1 и Евроспорт 2 ще позват отново ключовите мачове в Германия през уикенда. Очаква се по Бундеслигата да се равнят и останалите големи шампионати - Италия, Испания и Англия, които обмислят доиграване на сезона от юни месец. Франция, Нидерландия и Белгия пък взеха решение да прекратят преждевременно първенствата си заради пандемията. 
Двубоите в Германия ще бъдат провеждани по стриктните мерки на здравните власти – публиката ще отсъства от трибуните, няма да бъдат допускани ръкостискания между играчите, тимовете излизат по различно време от тунела, на резервните скамейки всички ще носят маски.
Самите топки ще бъдат дезинфекцирани по време на двубоите, а на стадионите ще бъдат допускани максимум 322 човека – участници или свързани с организацията на събитието хора.
26-ият кръг стартира с пет мача с начало 16:30 часа българско време, а в 19:30 ще се изиграе и двубоят Айнтрахт - Борусия Мьонхенгладбах.
Вторият в класирането Борусия Дортмунд приема на своя стадион шестия Шалке. „Жълто-черните“ изостават с четири точки зад лидера Байерн и се нуждаят от задължителната победа, с която ще държат под напрежение баварците, които в неделя гостуват на Унион в Берлин.
Залогът за Шалке в Рурското дерби също не е малък –тимът на Дейвид Вагнер е с 37 точки и е далече от зона Шампионска лига, но място в квалификационната фаза за Лига Европа изглежда напълно постижимо. Все пак освен Шалке към шестото място в класирането са вперили очи немалко отбори – Волфсбург и Фрайбруг са с 36 точки,  Хофенхайм е с 35, а Кьолн има 32 в актива си и също може да се включи в борбата.
РБ Лайпциг е домакин на Фрайбург, като „биковете“ също са в битката за титлата – отборът е с 50 точки и при победа днес се доближава само на две от Байерн.
Голяма борба се очертава и в мача Фортуна – Падерборн. Домакините са 16-и в класирането и спешно се нуждаят от точки, за да излезнат от опасната зона и да не се налага да играят плейофи за оставане в елита. Положението на Падерборн е още по-тежко, тимът е на последна позиция с 16 точки и всяка грешна стъпка до края на сезона приближава отбора до Втора Бундеслига.

В неделя ще се изиграят още два мача, а в понеделник Вердер и Байер затварят 26-ия кръг.

Всички двубои може да гледате на живо от линковете по-долу, а промяната в резултата на срещите да следите в секция „Актуално“ в горния десен ъгъл на сайта:

16 май (събота):

от 16:30 ч

Борусия Дортмунд – Шалке  

РБ Лайпциг – Фрайбург 

Хофехнайм – Херта 

Фортуна – Падерборн

Аугсбург – Волфсбург

19:30
Айнтрахт – Борусия М

На 17 май  (неделя):

16:30 Кьолн – Майнц

19:00 Унион – Байерн Мюнхен

на 18 май (понеделник):

21:30 Вердер – Байер Леверкузен

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай