Испанската LaLiga ще се излъчва ексклузивно по MAX Sport

A1 придоби правата за излъчване на LaLiga за следващите пет сезона чрез своите спортни канали

Испанската LaLiga ще се излъчва ексклузивно по MAX Sport | StandartNews.com

A1 придоби правата за излъчване на LaLiga за следващите пет сезона чрез своите спортни канали. MAX Sport е дом на испанското първенство през последните 3 години, а от новия сезон А1 ще бъде единствен носител на правата за България. Това означава, че до сезон 2025/2026 мачовете от LaLiga ще се излъчват ексклузивно по каналите, част от ТВ пакета MAX Sport Plus.

„LaLiga е сред топ футболните първенства в Европа и от доста време е неизменна част от богатото съдържание на MAX Sport. За нас придобиването на ексклузивните права за още пет години за излъчване на испанското първенство в България е важна стъпка в последващото развитие на каналите MAX Sport. Това е и нашата категорична гаранция, че зрителите ни ще получават през следващите години едно още по-богато и разнообразно спортно съдържание, в което ще има както топ футболни и спортни събития, така и много нови собствени продукции. Каналите ни ще задоволят вкуса на всеки фен, независимо дали говорим за футбол, баскетбол, волейбол, моторни спортове, бойни спортове или хокей”, заяви Симеон Донев, старши директор „Маркетинг“ в А1 България.

LaLiga се утвърди сред топ първенствата в Европа и като резултати, и като зрителски интерес, а голямото дерби между Реал Мадрид и Барселона традиционно е едно от най-гледаните спортни събития в света. Освен качествен футбол и големи дербита, LaLiga  предлага и огромна интрига, като поредното доказателство е настоящият сезон, когато титлата се реши в самия край на първенството, когато Атлетико Мадрид успя да изпревари градския си съперник – Реал, а трети и четвърти завършиха Барселона и Севиля.

Новият сезон ще започне през втората седмица на август, а за титлата отново фаворити ще са трите големи – Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид. За поредна година се очаква те да бъдат активно притеснявани от Севиля, Виляреал и др. В Примера дивисион със сигурност се завръщат и два от традиционните отбори в Испания – Еспаньол и Реал Майорка, а последният нов член в елита ще стане ясен след плейофите в Сегунда дивисион. MAX Sport отново ще излъчва всички най-интересни двубои през сезона. Както и досега, те ще наброяват до 10 мача на кръг, а за целия сезон броят на излъчените мачове ще достигне над 380.

Към настоящия момент богатото портфолио на каналите MAX Sport включва и още много интересни футболни първенства и турнири – UEFA Шампионска лига, италианската Серия А, нидерландската Ередивизи, Купата на Франция, Купата на Турция, американската Мейджър сокър лийг, Копа Либертародес, Копа Судамерикана. Извън футбола, зрителите могат да гледат всички най-интересни тенис турнири на ATP, баскетболното първенство на България (НБЛ), Евролига, волейболната Лига на нациите, Диамантена лига, UFC, MotoGP, WRC, NASCAR, NHL и др.

Спортните емоции са гарантирани с години напред с каналите MAX Sport, които може да вземете с пакет MAX Sport Plus от Вашия оператор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай