Испания ликува! Нанесе решителен удар на немците

Много напрегнат четвъртфинален сблъсък на Евро 2024

Испания ликува! Нанесе решителен удар на немците | StandartNews.com

Тежка четвъртфинална битка на Евро 2024! След нейния край Испания лекува, като победи домакина Германия с 2:1. 

Драматичен равностоен сблъсък, с много възможности и за Бундестима. Но великолепният отбор на Ла фурия успя да се измъкне от тежката битка и отива на полуфинала.

Германия може много да съжалява, но това е футболът. Бундестимът също е оцелявал с късмет на много големи футболни форуми през годините.

Първото полувреме на битката в Щутгарт завърши при нулево равенство.

Испанците показаха своя атрактивен стил още в първите секунди, когато направиха много хубава атака, завършила с точен, но твърде лек удар на Педри.

След това обаче немското бичме Тони Кроос фаулира лошо Педри и го извади от игра.

В 14-ата минута Антонио Рюдигер направи важно нарушение след поредна супер атака на испанците и получи жълт картон.

Буденстима постепенно се съвзе и в 21-ата минута стигна до много изгодна ситуация, когато след центриране от дясно Кай Хаверц скочи много високо и стреля точно, но в ръцете на Унай Симон.

Напрежението през това първо полувреме бе огромно и доведе до още два жълти картона, а германците имаха още един шанс чрез Хаверц, като отново ударът му бе твърде слаб.

В 39-ата минута централният нападател на германците направи груба грешка и Дани Олмо получи възможност да отправи далечен шут по земя, който бе спасен трудно от Мануел Нойер и той можеше да се зарадва, че не последва добавка.

По-добрата игра на испанците доведе до логичен резултат.Моментът за Испания дойде в 52-ата минута. Мората подаде на Ямал на десния фланг, а той пусна пас по земя към Дани Олмо на границата на наказателното поле и резервата с техничен удар отбеляза деветия си гол с националния екип - 1:0.

В следващите минути Бундестима опита да направи много ожесточен натиск и на няколко пъти шутира към вратата на Унай Симон. Повечето изпълнения бяха блокирани, но включването на Флориан Вирц и Никлас Фюлкруг осложни задачата на испанската защита-

Напъните на Германия ставаха все по-настоятелни. В 89-та минута Мителщет центрира на далечната греда, а Джошуа Кимих свали с глава за Флориан Вирц, чийто удар бе достатъчно добър и с помощта на гредата доведе до изравняване - 1:1.

В началото на второто продължение дойде най-спорния момент в мача. Английският рефер Майкъл Оливър не даде дузпа за Бундестима, след като Джамал Мусиала стреля и топката срещна ръката на Кукурея. В последствие стана ясно, че в ситуацията има засада.

Унай Симон стана герой за испанците в 117-ата минута, когато направи фантастично спасяване след центриране и удар с глава на Фюлкруг.

Две минути преди края на продълженията испанците нанесоха своя удар!

Мерино прониза за втори път вратата на домакините -2:1. Последва страхотен шанс за немцине, но Фюлкруг нямаше късмет при удара с глава.

Това бе всичко за немците. Радостта е за Испания. 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай