Ирландия изпрати Дерменджиев с 0:0

Националите изпаднаха от група В в Лигата на нациите

Ирландия изпрати Дерменджиев с 0:0 | StandartNews.com

Футболистите на Република Ирландия, който вече 7 мача нямат отбелязан гол, се оказа прекалено голямо препятствие за националите на България. Момчетата на Георги Дерменджиев стигнаха само до 0:0 при гостуването си в Дъблин и загубиха мястото си в Лига Б на Лигата на нациите. Водещите ни футболисти завършиха кампанията си в тазгодишното издание на турнира с е две точки спечелени след равенствата с ирландците. Така националите ни не успяха да избягат от последното място в група 4 и догодина ще играем в по-ниската лига С, където са по-непретенциозни отбори. На „Авива стейдиъм“ тази вечер трима играчи дебютираха за българския национален отбор. Георги Ангелов започна двубоя като титуляр, а Александър Василев и Денислав Александров влязоха като резерви. Въпреки това не успяхме да стигнем поне до почетна победа. Мачът със сигурност бе последен за треньора Георги Дерменджиев. В близките дни от БФС трябва да обявят, кой ще е неговия наследник. Бате Гошо така и не успя начело на тима да уцели верните 11. 

„Играхме за победа в този мач. Имаше нови момчета, знаете каква е обстановката, но мисля, че в дефанзивен план се справихме добре. Не успяхме да си завършим положенията обаче“, коментира след мача Дерменджиев. - Исках да се освежи играта ни в нападение, защото имаше умора в момчетата. Трудно вкарваме голове, което трябва да се промени. Анализът е дълъг. Имахме възможност за повече точки, но не се получи и нямаме оправдания. Аз винаги работя за футбола и се надявам, че българския футбол ще вдигне нивото си, с правилните решения и време“.

Уелс записа успех над Финландия с 3:1 и така завърши този сезон от Лигата на нациите като лидер в група 4 от дивизия B с 16 точки. Втори се оказа тимът на Финландия с 12 пункта, следван от Ирландия с 3 и България с 2. По този начин Уелс си осигури класиране в по-горната дивизия А на турнира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай