Има вариант за треньор на Арда

Николай Киров-Белия е най-близо до поста

Има вариант за треньор на Арда | StandartNews.com

Футболният специалист Николай Киров-Белия е фаворит за нов треньор на Арда, съобщи БТА, като се позова на свои източници. Новакът в елита търсят нов наставник, след като по-рано днес се разделиха по взаимно съгласие със Стамен Белчев.
44-годишният Киров за последно работи в Ботев (Пловдив) до миналото лято, а през 2017 година той изведе "канарчетата" до Купата на България и Суперкупата. В същото време Белчев по всяка вероятност ще се завърне в ЦСКА София. Той работи на "Българска армия" в периода до 2016-2018 година. Управата на "червените" имаше интерес към Белчев още през есента, но тогава Арда не го пусна и Милош Крушчич пое състава на "армейците". 

Междувременно за БНР коментар на ситуацията направи и Петър Пешев, президент на Арда. 

"Няма да бързаме с избора на нов старши треньор на Арда. Такъв ще има вероятно в края на месеца, но не водим преговори в момента с нито един специалист". Това призна в интервю за "Хоризонт" Петър Пешев. Президентът на Арда бе категоричен, че преговори не се водят нито с Николай Киров, нито с Александър Томаш.

"Разделихме се със Стамен Белчев по взаимно съгласие. Абсолютно по взаимно съгласие. Мисля, че и той е доволен от престоя си в Кърджали. След празниците ще мислим за нов треньор. Сега ще тръгнат спекулации, но кой ще е начело на Арда ще стане ясно до края на месеца", каза Петър Пешев. Шефът на новака в първа професионална лига разкри, че двама от чужденците вече не са в клуба.

"Единият беше изваден от отбора. Става дума за Илиша Сам. Дойде и ме попита дали може да разтрогне и да си ходи. Другият искаше да се прибера в Англия при родителите си - Конър Рандал. Другите имат договор до лятото. Стадионът върви по перфектен начин. Отливат се фундаментите за стълбовете. Таблото се отлива. Тревата поникна. Всичко върви по план. Всичко ще е готово до края на юни месец. Осветлението ще е готово и преди това. Тревата ще е готова в края на юни, началото на юли", каза Петър Пешев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай