Има нова дата за мача Хабиб - Гейджи

Двубоят ще е на 24 октомври

Има нова дата за мача Хабиб - Гейджи | StandartNews.com

Очакваният с голям интерес мач между Хабиб Нурмагомедов и Джъстин Гейджи ще се проведе на 24 октомври. Това разкри президентът на UFC Дейна Уайт. Първоначално се предполагаше, че боят Нурмагомедов – Гейджи ще се проведе през септември, но заради смъртта на бащата на Хабиб настъпи промяна в плановете. По този начин се слага край на слуховете за възможното оттегляне на Нурмагомедов от октагона след смъртта на неговия баща и треньор. Хабиб ще може да си възстанови шампионския пояс в лека категория, който е притежание на Джъстин Гейджи, който победи Тони Фъргюсън на 9 май с технически нокаут. Дейна Уайт обяви, че на Хабиб му е било много трудно. 

„Баща му беше герой за него. Той обичаше баща си, те имаха много, много силна връзка и беше много трудно за него“, сподели Уайт.

Нурмагомедов не се е бил от миналия септември, когато победи Дъстин Поаре. Следващият му сблъсък трябваше да бдъе срещу Тони Фъргюсън, но в крайна сметка той не успя да пътува до САЩ заради затварянето на границите поради пандемията от коронавирус. Неговият заместник в двубоя Джъстин Гейджи победи Тони Фъргюсън и спечели правото да се бие срещу Хабиб. След смъртта на баща си Нурмагомедов спекулира за възможното си оттегляне от октагона и дори се заговори, че UFC ще му позволи да избере съперник за последния си двубой. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай