"Игрите на вдъхновението" с най-добрите лекоатлети от 3 континента

На 9 юли от 21:00 часа MAX Sport 2 ще излъчи иновативното събитие, в което 30 лекоатлета ще се състезават едновременно в 8 дисциплини на 7 стадиона, разположени на 3 континента

"Игрите на вдъхновението" с най-добрите лекоатлети от 3 континента | StandartNews.com

На 9 юли от 21:00 часа MAX Sport 2 ще излъчи иновативното събитие, в което 30 лекоатлета ще се състезават едновременно в 8 дисциплини на 7 стадиона, разположени на 3 континента

Глобалната пандемия от COVID-19 наложи отмяната на финалите в Диамантената лига, но това обедини лекоатлетическата общност, която ще организира турнир с иновативен формат и най-добрите атлети. На 9 юли от 21:00 часа по MAX Sport 2 ще се проведат първите „Игри на вдъхновението“ (Inspiration Games), в които ще се включат 30 състезателя, разделени на 3 отбора с капитани Юсейн Болт, Майкъл Джонсън и Колин Джаксън.

Отборите разделят атлетите на Европа, САЩ и Остатъка от света (включващ атлети от останалата част на света). Те ще се състезават в осем различни дисциплини едновременно на седем стадиона, разположени на три континента. Стартът на събитието ще бъде даден в 21:00 часа в Цюрих, а картината от седемте стадиона ще бъде синхронизирана и излъчвана до зрителите в рамките на две минути от края на всяко състезание.

Стартът на 150 метра при жените ще е едно от важните състезания на събитието. В него ще вземат участие шесткратната олимпийска шампионка Алисън Феликс, олимпийската шампионка на 400 метра Шоне Милър-Уибо и швейцарската звезда Мужинга Камбунджи. Всяка от тях ще стартира на различно място на планетата – Феликс в близост до Лос Анджелис в САЩ, Милър-Уибо във Флорида, САЩ, а Камбунджи в Цюрих, Швейцария. Така разстоянието между първия и третия състезател е над 12 000 километра и шест часови зони.

И трите състезателки ще стартират по едно и също време – всяка на различен стадион. Тъй като телевизионният сигнал пристига с известно закъснение, зрителите ще получават картината малко след края на всеки старт, пресъздавайки усещането че наблюдават надпревара на живо. По този начин феновете на леката атлетика ще могат да гледат любимия си спорт при по-голяма безопасност за атлетите и в един изключително иновативен формат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай