Идва кошмар за Мондиал 2026. България в урната на джуджетата

Страната ни вече е при Фарьорските острови в класацията

Идва кошмар за Мондиал 2026. България в урната на джуджетата | StandartNews.com

Националният отбор на България може да очаква сериозни предизвикателства в квалификациите за Мондиал 2026, след като според прогнозите ще бъде в четвърта урна. Това значи, че нашите съперници ще са от по-силни нации в горните урни, което ще затрудни пътя ни към класиране на световното първенство.

Първата урна ще бъде съставена от топ отбори като Франция, Испания, Англия, Белгия, Нидерландия, Португалия, Италия, Германия и Хърватия. Освен тях, Швейцария, Дания и Австрия също имат шанс да се включат в тази група.

Втората урна също ще съдържа силни съперници, сред които вече са сигурни отборите на Украйна, Турция, Швеция и Уелс, като към тях вероятно ще се присъединят Унгария, Сърбия, Полша, Гърция, Словакия, Румъния, Чехия и Норвегия.

В третата урна ще бъдат отбори като Република Ирландия, Финландия, Грузия, Албания, Исландия и Северна Македония, а към тях могат да се добавят Шотландия, Словения, Босна и Херцеговина и Израел.

Четвъртата урна, където вероятно ще попадне България, ще включва отбори като Люксембург, Беларус, Армения и Косово, като последното място в урната може да бъде заето именно от българския тим.

В пета урна са тимовете на Молдова, Малта, Андора, Гибралтар, Лихенщайн и Сан Марино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай