И тенисът в България спира до край на април

Решението е на УС на федерацията

И тенисът в България спира до край на април | StandartNews.com

Управителният съвет на Българска федерация по тенис на свое извънредно заседание взе решение да прекрати и отложи националните и международни състезания в България за всички възрастови групи до 30 април.

Мярката се взима с оглед усложнената епидемиологична обстановка в страната и водена от своята социална отговорност, за да се гарантира здравето и безопасността на всички играчи, треньори, съдии, служители, доброволци, любители и фенове.

Дейността на Национален тенис център в София също се преустановява първоначално за срок до 31 март, като до края на месеца ще бъде решено в какъв режим ще функционира съоръжението през април.

УС на БФТ призовава своите членове, състезатели и треньори за висока лична, гражданска и социална отговорност в тази сложна обстановка, за да може да бъде овладяна по-бързо епидемията от Covid-19 в страната и да може всички любители на тениса в България по-скоро да се върнат към безрисково практикуване на своя любим спорт. В световен мащаб турнирите по тенис засега са прекратени за 6 седмици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай