Грозни заплахи за изхвърлилата Джокович съдия

Заканите заваляха след като вестникът в родния град на Лора Кларк съобщи името й

Грозни заплахи за изхвърлилата Джокович съдия | StandartNews.com

Съдийката, която Новак Джокович удари и повали с топка на 1/8-финал на US Open, е закрила профила си в Инстаграм заради получените зловещи закани с убийство и послания с омраза, съобщи испанският в. „Марка“.

Сърбинът впоследствие бе дисквалифициран от турнира, макар че жестът му не беше умишлен.

Заканите заваляха след като вестникът в родния град на Лора Кларк - Оуенсборо, щата Кентъки, съобщи името й.

Сред най-злокобните било това, в което се припомня за смъртта на нейния 25-годишен син, загинал при инцидент с велосипед през 2008 г. „Не се безпокой, скоро ще се събереш с него“, се казвало в заканата.

Издирена е нейна снимка как рекламира винарска фирма, към която е написано: „Можеш да пиеш литри алкохол, но не можеш да издържиш на една топка за тенис? Безсрамница“.

Новак Джокович, който загуби не само възможността да спечели 18-ти турнир от Големия шлем, но и всичките си извоювани точки и спечелената сума от наградния фонд на US Open, призова в социалните мрежи да се прояви „разбиране“ към Лора Кларк.

Самата тя разказва в интервю за списанието Living Owensboro Magazine как през 2014 г., когато била съдия на линия на един мъжки турнир, устната й била напълно разцепена при удар с топката от сервис с 209 км/ч.

Вдъхновена от американските звезди в тениса Андре Агаси, Пийт Сампрас и Майкъл Ченг, тя решила да се насочи към съдийството, като започнала от турнири за юноши и девойки, преминала през университетските мачове, за да стигне до върна – Големия шлем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай