Гришо започва US Open под №20 в света

Вики Томова с леко отстъпление в ранглистата

Гришо започва US Open под №20 в света | StandartNews.com

Звездата на българския тенис Григор Димитров загуби една позиция в ранглистата на ATP. Най-добрият български тенисист вече е на 20-то място 1885 точки. Първата ни ракета спечели 35 от Мастърса Western & Southern Open, но заради напредъка на Милош Раонич с 12 позиции, пада с една надолу. Канадецът, който игра финал, отново се завърна в топ 20, заемайки 18-ото място.

Григор стигна до втория кръг в Ню Йорк, където отстъпи на Мартон Фучович в три части, след като бе записал победа над Юго Умбер.

Иначе Димитров ще започне участието си на тазгодишния US Open срещу американеца Томи Пол в нощта между вторник и сряда българско време (1 срещу 2 септември). Двубоят е насрочен като последен в програмата на корт „Луис Армстронг“.

След триумфа на Western & Southern Open световният номер 1 Новак Джокович вече има 10 860 точки. Втори остава Рафаел Надал, следван от Доминик Тийм, Роджър Федерер и Даниил Медведев.

Що се отнася до останалите българи – Димитър Кузманов, който игра финал в Познан, се изкачва с 16 позиции до номер 302. Александър Лазаров остава 538-и.

Първата ракета на България Виктория Томова загуби една позиция след обновяването на ранглистата на WTA. Първата ни ракета при дамите е 133-та в света с актив от 505 точки. Тя ще в първи кръг на US Open. Там тя ще срещне американската надежда Аманда Анисимова.

Участието си на US Open ще започне и Цветана Пиронкова. Дългоочакваното завръщане на бившата ни първа ракета при дамите ще се състои на корт номер 15 от 18:00 часа българско време във вторник. Тогава Пиронкова ще излезе срещу Людмила Самсонова, откривайки програмата.

Междувременно втората ни ракета Изабелла Шиникова загуби две места, въпреки че се класира за втори кръг на турнира от категория 125K на WTA в Прага. Втората ни ракета е на 189-о място. Елица Костова също осъществи регрес с две места до 203-ото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай