Гришо записа първа победа на "Уимбълдън"

Григор заби 12 аса в течение на двубоя

Гришо записа първа победа на "Уимбълдън" | StandartNews.com

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна ударно участието си на "Уимбълдън" . В мач от първия кръг той записа победа с 6:3, 6:4, 7:5 над Душан Лайович (Сърбия). Срещата продължи един час и 46 минути. 

Григор заби 12 аса в течение на двубоя, въпреки че имаше сериозни проблеми с пласирането на първия си сервис - 57%. Той направи и две двойни грешки срещу нито една за сръбския си съперник.

С днешния успех Гришо вече има има предимство с 3:1 успеха в мачовете си срещу Лайович. 

Мачът започна отлично за Григор Димитров. Той направи пробив още във втория гейм, който след това затвърди и поведе с 3:0. Едва тогава Лайович взе първия си гейм в срещата. Последва размяна на спечелени собствени подавания, което позволи на българина да поведе с 5:3 и да сервира за сета. Димитров взе подаването си и приключи първата част с 6:3 за 28 минути.

И този сет започна с пробив в полза на Григор Димитров, който след това беше затвърден. Така световният №10 поведе с 2:0. Лайович взе подаването си и намали изоставането си. Последва размяна на спечелени собствени сервис-геймове за 5:4 в полза на Гришо. Така Димитров получи шанс да подава за спечелване на сета. Българският тенисист взе гейма на нула, а с това и втория сет с 6:4 за 35 минути.

Душан Лайович спечели подаването си за откриване на частта и за първи път в мача поведе в резултата в сет. След това сърбинът направи първия си пробив в срещата, който затвърди за 3:0. Едва в този момент Григор Димитров спечели първия си гейм в мача. Гришо върна пробива на нула, а след това го затвърди и изравни резултата на 4:4. Сърбинът спря серията на хасковлията, за да поведе отново в мача. След това Димитров взе подаването си, а след това направи нов брейк в подаването на съперника. Така българинът поведе с 6:5 и получи шанс да сервира за спечелване на мача. Димитров се възползва от шанса си, взе сета със 7:5 за 43 минути и двубоя в три сета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай